מתכון לסופגניות ב- 10 דקות- מהיר, טעים ובצקי
בסדר, בואו נצלול לעולם המופלא של סופגניות תוצרת בית! המתכון הזה הוא פינוק קלאסי שאהוב על אנשים מכל הגילאים, מושלם להשביע את התשוקה למתוק או להרשים את החברים והמשפחה שלך בכישורי האפייה שלך. סופגניות, שמקורן בפינות שונות של העולם, כבשו את לבבותיהם ואת בלוטות הטעם של אנשים ברחבי העולם.
רכיבים:
- 2 כפות של קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- שמן צמחי, לטיגון
הוראות הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את החלב, הביצים, החמאה המומסת ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק.
- יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עד שנוצר בצק רך. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.
- בעזרת חותכן סופגניות או שני חותכנים עגולים בגדלים שונים, חותכים עיגולים של בצק. אם אין לך חותכים, אתה יכול להשתמש בכוס ופקק של בקבוק מים.
- לאחר מכן, השתמשו בחותכן קטן יותר כדי להסיר את מרכזי כל עיגול כדי ליצור את צורת הסופגניה הקלאסית.
- במחבת עמוקה או בתנור הולנדי, מחממים כ-2 אינץ' שמן צמחי על אש בינונית עד שהוא מגיע ל-175 מעלות צלזיוס.
- מניחים בזהירות כמה סופגניות לתוך השמן החם, ומקפידים לא להעמיס את המחבת. מטגנים כ-1-2 דקות מכל צד, או עד להזהבה.
- השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר את הסופגניות המטוגנות לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- כשהסופגניות עדיין חמות, אפשר לצפות אותן באבקת סוכר, סוכר קינמון או זיגוג פשוט העשוי מאבקת סוכר וחלב.
- תהיו יצירתיים עם תוספות! מפזרים מעט אגוזים קצוצים, מטפטפים רוטב שוקולד או קרמל, או אפילו מוסיפים מעט זילוף קשת למגע מהנה.
- עדיף ליהנות מהסופגניות הביתיות האלה טריות וחמות. הגישו אותם לצד כוס קפה או כוס חלב קרה לפינוק מענג בכל שעה ביום.
מרכיבים חלופיים:
לאוכלי כשרות, ודאו שכל המרכיבים שלכם כשרים. ניתן למצוא בקלות גרסאות כשרות של קמח, סוכר ושאר מצרכי אפייה.
אם אתם מחפשים להפוך את הסופגניות האלה קצת יותר בריאות, תוכלו להחליף חלק מהקמח לכל מטרה בקמח מלא בתוספת סיבים.
יתרונות תזונתיים:
- סופגניות העשויות מאפס מאפשרות לשלוט במרכיבים, תוך הפחתת חומרים משמרים ותוספים מיותרים.
- אמנם לא בדיוק מזון בריאות, אבל סופגניות תוצרת בית מספקות מקור טוב לפחמימות לאנרגיה.
- אתה יכול להתאים אישית את התוספות והמילויים כדי להוסיף ערך תזונתי כלשהו, כמו פירות טריים או אגוזים.
תפוקה: המתכון הזה מכין כ-12-15 סופגניות, תלוי בגודל.
זמן הכנה: כ-30 דקות כולל טיגון.
רמת קושי: קל! מתכון זה מושלם לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים להצלחה:
- שימו עין על טמפרטורת השמן בזמן הטיגון כדי לוודא שהסופגניות מתבשלות באופן אחיד ולא יישרפו.
- אם אתם מעדיפים סופגנייה קלה יותר, אפשר לתת לבצק לתפוח כ-30 דקות לפני החיתוך והטיגון.
- אל תזרוק החוצה את חורי הסופגניות האלה! מטגנים אותן לצד הסופגניות לקבלת פינוקים טעימים בגודל ביס.
הנה לכם, מתכון פשוט וטעים לסופגניות ביתיות שבטוח יהפוך לאהוב במטבח שלכם. התכוננו לשמח את בלוטות הטעם שלכם ולהרשים את חבריכם עם כישורי האפייה החדשים שלכם!