מתכון לסופגניות טורקיות – טולומבה
מצרכים להכנת סוpגניות טורקיות (טולומבה) :
2 כוסות מים
2 כפות חמאה
3 ביצים
2.5 כוסות קמח
1 כף קורנפלור
3 כפות סולת
לסירופ סוכר:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון טרי
אופו הכנה:
1.מחממים את המים במתכון וממיסים במים החמים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על אש בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
2.כאשר הבצק רך ולא דביק מעבירים לקערה אחרת על מנת לתת לבצק להתקרר מהר יותר.
3. מתחילים בהכנת סירופ הסוכר, מרתיחים את המים והסוכר וכאשר יש רתיחה מוסיפים את המיץ לימון ומכבים.
4. מעבירים את הבצק שהכנו לקערת מיקסר,מוסיפים את הסולת והקורנפלור ומתחילים להפעיל את המיקסר ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם וממשיכים לערבב במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
5. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן ומתחילים בטיגון בשמן צמחי חשוב שהשמן לא יהיה חם מדיי ובטמרטורת החדר בתחילת הטיגון כאשר את החיתוך יש לבצע עם מספריים משומנות ומטגנים עד שהסופגניות משחימות.
6. מעבירים את הסופגניות לטבילה בסירופ סוכר למשך 2 דקות ומגישים.