4/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
גלילי סושי מנייר אורז הם אלטרנטיבה מענגת ובריאה לסושי מסורתי העשוי מאצות ים. הלחמניות הללו קלות, טריות וניתנות להתאמה אישית, מה שהופך אותן לבחירה מושלמת לארוחה קלה או למנה ראשונה. הנה מתכון פשוט להכנת גלילי סושי מנייר אורז.
איך להכין סושי דפי אורז מטורף – הרכיבים
עבור גלילי נייר האורז:
- 8 גיליונות של נייר אורז
- 200 גרם אורז סושי, מבושל ומתובל בחומץ אורז, סוכר ומלח
- מגוון מילויים (מלפפונים פרוסים, גזר, אבוקדו, שרימפס מבושלים, מקלות סרטנים וכו')
- עשבי תיבול טריים (כוסברה, נענע או עלי בזיליקום)
- רוטב סויה ווסאבי לטבילה (לא חובה)
לרוטב הטבילה:
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז
- 1/2 כפית סוכר
- קורט שומשום (לא חובה)
שלבים:
- הכן את כל חומרי המילוי שלך על ידי חיתוך אותם לרצועות דקות או לחתיכות.
- בצלחת רדודה מכינים מעט מים חמימים (לא חמים) לטבילת נייר האורז.
- מניחים דף אחד של נייר אורז במים החמים למשך כ-5-10 שניות או עד שהוא הופך רך וגמיש. היזהר לא להשרות יתר על המידה; זה עדיין צריך להרגיש מעט מוצק.
- מוציאים בזהירות את נייר האורז מהמים ומניחים אותו על מגבת מטבח נקייה ולחה או על מחצלת גלגול של נייר אורז.
- במרכז נייר האורז מוסיפים כמות קטנה של אורז סושי מתובל ומורחים לשכבה דקה.
- מניחים את המילוי לבחירתכם על גבי האורז, ומשאירים מעט מקום בקצוות.
- הוסף כמה עלי עשב טריים לתוספת טעם.
- מקפלים את דפנות נייר האורז על המילוי ואז מגלגלים אותו בחוזקה מלמטה, בדומה לגלגול בוריטו.
- חזור על התהליך עם שאר דפי נייר האורז והמילויים.
- לרוטב הטבילה, מערבבים יחד רוטב סויה, חומץ אורז, סוכר ושומשום (אם משתמשים).
- פורסים את גלילי סושי נייר האורז לחתיכות בגודל ביס.
- מגישים את גלילי הסושי מנייר האורז עם רוטב הטבילה בצד.
תיהנו מגלילי סושי מנייר אורז תוצרת בית כארוחה או חטיף קלה ומרעננת!
גלילי סושי מנייר אורז הם לא רק טעימים אלא גם דרך מהנה להתנסות במילויים וטעמים שונים. תוכלו להתאים אותם לפי טעמכם וליהנות מטעם של סושי ללא האצות. טובלים אותם ברוטב סויה עם רמז לוואסאבי לאותה חווית סושי קלאסית.