דרגו את המתכון
5 מתכונים מושלמים לסחלב ביתי.
סרטון מושלם של סחלב חם של חן במטבח:
מתכון לסחלב ביתי של תהילה:
מצרכים:
- 1 כוס חלב
- כפית סוכר
- כפית סוכר וניל
- רבע כוס חלב מעורבב עם כף גדושה קורנפלור
- 2 טיפות מי ורדים ( לא חובה, אני לא שמתי)
- * לפי כוסות מדידה
- תוספות: פיסטוקים ואגוזי מלך קצוצים, קוקוס, קינמון
אופן הכנה:
- מערבבים היטב את הרבע כוס חלב קר עם כף גדושה קורנפלור עד שכל הקורנפלור נמס בחלב.
- מרתיחים את הכוס חלב, כשרותח מוסיפים סוכר ואת הרבע כוס חלב עם הקורנפלור ומערבבים טוב טוב ומהר כדי שלא יווצרו גושים ויהיה מרקם חלק, מערבבים טוב עד שמסמיך.
- מערבבים את התוספות ביחד, מוזגים את הסחלב לספל ומוסיפים מעל את התוספות.
- זה טעים במקום התוספות גם עם קוביות שוקולד בפנים, ושוקולד מגורד למעלה..(כשלא שמים מי ורדים).
- מהכמות הזו יוצאת מנה אחת, ספל לא גדול, בינוני.
סחלב ביתי הכי טעים שיש של הוד והדר:
מצרכים:
- 2 כוסות חלב
- 2.5 כפות אבקת סחלב חלבית
- 1 כף סוכר
- פיסטוקים ואגוזים גרוסים וקינמון
אופן הכנה:
- מרתיחים את החלב, מוסיפים את האבקת סחלב ובוחשים בעזרת מטרפה בשביל שלא יווצרו גושים, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה .
- שופכים לכוסות הגשה מוסיפים מתערובת האגוזים .
סחלב עם קינמון ופיסטוקים של רינה יחזקאל:
מצרכים:
- 2 כוסות חלב
- 8 כפיות גדושות של אבקת סחלב
- קינמון
- פיסטוקים
אופן הכנה:
- לשים כוס וחצי חלב בקלחת על הגז ולהביא לרתיחה.
- לחצי כוס החלב הקר שנשארה לנו 8 כפיות אבקת הסחלב הגדושות. לערבב היטב עד שהנוזל חלק וללא גושים.
- כשהחלב כמעט רתח להוסיף את נוזל הסחלב לחלב החם תוך כדי בחישה, עד שהסחלב מסמיך.
- להוריד מהאש לפזר מעט קינמון מעל ופיסטוקים.