חיפוש

מתכון לסייטן מוקפץ עם ירקות קלי קלות והכי טעים בעולם

מתכון לסייטן מוקפץ עם ירקות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סייטן מוקפץ הוא מאכל רב תכליתי להפליא שמציג את המרקם הבשרני והטעם העשיר של תחליף בשר פופולרי זה מבוסס-גלוטן חיטה.

אידיאלי עבור טבעונים וצמחונים, סייטן סופג טעמים נפלא, מה שהופך אותו מושלם עבור מגוון רחב של מטבחים. המתכון הספציפי הזה ידריך אתכם בהכנת סייטן עם רוטב מלוח, בליווי תערובת צבעונית של ירקות. זוהי מנה פשוטה אך משביעה שיכולה להפוך בקלות למרכיב עיקרי בסיבוב הארוחה שלך, ומציעה תערובת מענגת של מרקמים וטעמים שאפילו אוכלי בשר ייהנו מהם.

איך להכין סייטן מוקפץ עם ירקות – אז מה נצטרך?

  • 300 גרם סייטן, פרוס לחתיכות בעובי 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, פרוס
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
  • 1 פלפל ירוק, פרוס לרצועות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

צעדים

  1. מחממים 1 כף שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  2. מוסיפים את פרוסות הסייטן למחבת ומאדים עד שהן משחימות משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  3. לאותה מחבת מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת.
  4. מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל נעשה שקוף.
  5. מוסיפים למחבת את הפלפלים האדומים והירוקים ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין פריכים.
  6. מחזירים את הסייטן למחבת.
  7. מוסיפים רוטב סויה, חומץ בלסמי ופפריקה מעושנת. מערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
  8. מבשלים עוד 2-3 דקות, ומאפשרים לסייטן לספוג את הטעמים.
  9. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  10. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.

מתכון הסייטן המוקפץ הזה אינו רק הבאת אלטרנטיבה בשרית לשולחן; מדובר ביצירת מנה מלאה בטעם, משביעה ומסוגלת לעמוד בפני עצמה כמנה עיקרית דשנה. הגישו אותו עם תוספת של אורז, קינואה או הדגנים האהובים עליכם כדי להכין ארוחה שלמה שבטוח תרשים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות