3.2/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול
סלט שוק הוא התגלמות הטריות, החוגג את שפע העונה עם מה שהכי טוב והתוסס בדוכני השוק. סלט זה הוא מאכל צבעוני, מזין ורב-תכליתי, המותאם בקלות לכלול את הירקות האהובים עליך, הירוקים ותוספות כמו אגוזים, זרעים או גבינות. זו הדרך המושלמת להציג את הטעמים של התוצרת הטרייה בצורה פשוטה אך טעימה. חשבו על זה כעל קנבס למיטב הצעות העונה, לבוש קלות כדי לשפר את הטעמים הטבעיים שלו. המתכון הבא הוא מדריך, המעודד אותך להתאים את המרכיבים לפי מה שטרי וזמין עבורך.
איך להכין סלט שוק – הרכיבים
- ירקות סלט מעורבים (חסה, תרד, ארוגולה וכו') – כ-150 גרם
- 1 מלפפון בינוני, פרוס
- 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
- 1 בצל אדום קטן, פרוס דק
- 1 פלפל (צבע לבחירתך), פרוס לרצועות
- 1 צנון קטן, פרוס דק
- 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 30 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
- עבור ההלבשה:
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבים:
- שוטפים ומייבשים את הירוקים של הסלט המעורב, ואז מניחים אותם בקערת סלט גדולה.
- מוסיפים לקערה את המלפפון הפרוס, פרוסות העגבניות, הבצל האדום הפרוס דק, הפלפל החריף והצנון הפרוס דק.
- בצנצנת קטנה מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל. סוגרים היטב את המכסה ומנערים היטב כדי ליצור אמולסיה של הרוטב.
- מטפטפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי להבטיח שכל המרכיבים יהיו מצופים בצורה אחידה.
- מפזרים מעל הסלט את גבינת הפטה המפוררת ואגוזי מלך קצוצים.
- מגישים מיד, נהנים מהטעמים הפריכים והטריים של סלט השוק שלך.
המתכון הזה לסלט שוק הוא חגיגה של טריות ופשטות, מה שהופך אותו למנה מושלמת לכל אירוע, בין אם זו ארוחת צהריים קלה, תוספת לארוחת ערב או חלק מממרח מזנון גדול יותר.