מתכון לסלמון בנינג'ה גריל- הכי עסיסי שיש
המתכון הזה לסלמון בגריל הוא תערובת מפתה של טעמים שתעביר אתכם לחופי סקנדינביה. זו מנה שמשלבת יפה פשטות עם תחכום. הסלמון, שמקורו טרי מהאוקיינוס, כבוש בתערובת טעימה של עשבי תיבול ותבלינים, ולאחר מכן נצלה בצורה מושלמת על הגריל כדי להשיג איזון עדין של רוך ועישון. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב או פשוט משתוקקים לארוחה מזינה, המתכון הזה לסלמון בגריל בטוח ירשים.
המסורת של צליית סלמון מתחילה מאות שנים, כאשר תרבויות ברחבי העולם משלבות מרכיבים וטכניקות ייחודיות משלהן. בסקנדינביה, שבה יש שפע של סלמון, צלייה היא שיטת הכנה פופולרית, המאפשרת לטעמים הטבעיים של הדג לזרוח. מתכון זה שואב השראה מהמטבח הסקנדינבי תוך הוספת טוויסט מודרני עם השימוש בגריל הנינג'ה.
רכיבים:
- 4 פילה סלמון (כ-150 גרם כל אחד)
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית שמיר מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פלחי לימון, להגשה
- שמיר טרי, לקישוט
הוראות שלב אחר שלב:
- חממו מראש את גריל הנינג'ה: התחל בחימום מראש של גריל הנינג'ה ל-200 מעלות צלזיוס למשך כ-10 דקות.
- מכינים את המרינדה: בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום הטחון, גרידת הלימון, מיץ הלימון, השמיר היבש, המלח והפלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
- מרימים את הסלמון: מניחים את פילה הסלמון בכלי רדוד או בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת. יוצקים את המרינדה על הסלמון, מוודאים שכל פילה מצופה באופן אחיד. מניחים לסלמון להשרות לפחות 30 דקות במקרר.
- גריל את הסלמון: לאחר שגריל הנינג'ה מחומם מראש, משמנים קלות את רשת הגריל כדי למנוע הידבקות. מניחים את פילה הסלמון הכבוש על הגריל וסוגרים את המכסה. צולים 4-5 דקות מכל צד, או עד שהסלמון מבושל ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
- מגישים: מוציאים בזהירות את הסלמון הצלוי מגריל הנינג'ה ומעבירים לצלחת הגשה. מקשטים בשמיר טרי ופלחי לימון. מגישים חם לצד התוספות האהובות עליכם, כמו ירקות צלויים או סלט ירוק פריך.
- תהנו: אספו את המשפחה והחברים שלכם סביב השולחן ותיהנו יחד מהסלמון הטעים הזה בגריל. התענגו על הטעמים העסיסיים והתענגו על הסיפוק שביצירת ארוחה איכותית במסעדה בנוחות של ביתכם.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את הסלמון בסוג אחר של דגים כמו הליבוט או פורל. בנוסף, אתה יכול להתאים את התיבול כדי להתאים להעדפות הטעם שלך, להוסיף פחות או יותר עשבי תיבול ותבלינים לפי הצורך.
יתרונות תזונתיים:
- סלמון הוא לא רק טעים אלא גם מזין להפליא.
- הוא עשיר בחומצות שומן אומגה 3, החיוניות לבריאות הלב.
- בנוסף, סלמון הוא מקור נהדר לחלבון, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לתחנת כוח של תזונה.
- שמן הזית במתכון הזה מוסיף שומנים בריאים, בעוד שעשבי התיבול והתבלינים מספקים נוגדי חמצון וטעם מבלי להוסיף קלוריות נוספות.
כמות: מתכון זה משרת 4 אנשים, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או מפגש אינטימי עם חברים.
זמן הכנה: הכנת וצליית הסלמון אורכת כ-20 דקות מתחילתו ועד סופו, מה שהופך אותו לאופציה מהירה ונוחה ללילות חול עמוסים.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, כל אחד יכול לשלוט באומנות צליית הסלמון עם הנינג'ה גריל.
טיפים לשיפור:
- כדי לשפר את טעמו של הסלמון, הכריעו אותו לפחות 30 דקות לפני הצלייה כדי לאפשר לעשבי התיבול והתבלינים לחדור לבשר.
- הקפידו לחמם מראש את גריל הנינג'ה לטמפרטורה המומלצת לפני הוספת הסלמון כדי להבטיח בישול אחיד.
- בעת הצלייה, התנגד לדחף להפוך את הסלמון לעתים קרובות מדי, מכיוון שהדבר עלול לגרום לו להידבק ולאבד את הלחות שלו. במקום זאת, הניחו לו להתבשל ללא הפרעה במשך כמה דקות מכל צד עד שהוא משתחרר בקלות מרשת הגריל.
זהו זה! עם כמה צעדים פשוטים, אתה יכול להכין מנת סלמון בגריל מעורר תיאבון שבטוח יהפוך למרכיב עיקרי ברפרטואר המתכונים שלך. אז הדלק את גריל הנינג'ה שלך ותתחיל לבשל!