דרגו את המתכון

 

מקור המתכון במטבחים הצנועים של אופים ביתיים, עוגת הוניל הקלה להכנה הזו היא חביבת קהל עד כמה שהיא פשוטה. עם שורשיה טבועים עמוק בשמחת הקינוחים הביתיים, העוגה הזו היא תערובת מענגת של נוסטלגיה ומתיקות. בין אם אתם טירונים או אופים ותיקים, המתכון הזה הוא כרטיס הזהב שלכם ליצירת פינוק טעים שכולם יבקשו מנות שניות.

 

רשימת רכיבים:

 2 כפות של קמח

 1 ½ כוסות סוכר מגורען

 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת

 4 ביצים גדולות

 1 כוס חלב

 1 כף אבקת אפייה

 1 כפית תמצית וניל

 ½ כפית מלח

 

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית אפייה בגודל 9X13 ס"מ.
  1. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים, מערבבים רק עד לאיחוד.
  5. מערבבים פנימה את תמצית הווניל לאותה ארומה שמימית.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  9. לאחר התקררות, תהיו יצירתיים עם הציפוי האהוב עליכם או שמרו עליו קלאסי עם אבקת אבקת סוכר.

 

יתרונות תזונתיים:

כמות:

טוב ל-12 מנות  

זמן הכנה:

 15 דקות 

זמן אפייה:

 30-35 דקות

 דרגת קושי:

 קלה*

חלופות למתכונים:

לאוכלי כשרות, הקפידו שהמרכיבים שלכם יהיו כשרים. אפשר להחליף את החלב בחלופה שאינה חלבית, ולהשתמש במרגרינה במקום בחמאה.

טיפים:

עכשיו, קדימה, אפו את עוגת הוניל הקלה להכנה הזו, ותנו לניחוח למלא את המטבח שלכם באושר טהור!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות