4/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול
עוגיות חמאה ללא גלוטן מציעות פינוק מענג למי שרגיש לגלוטן או פשוט מעדיף להימנע ממנו בתזונה שלהם. העוגיות הללו מתאפיינות בטעמן העשיר והחמאתי ובמרקם הרך והנמס בפה, מה שהופך אותן לוויה מושלמת לכוס תה או קפה.
בניגוד למתכונים מסורתיים המסתמכים על קמח חיטה, גרסה זו משתמשת בתערובת של קמחים ללא גלוטן כדי להשיג מרקם וטעם דומים, מה שמבטיח שכולם יוכלו ליהנות מהפינוקים הקלאסיים הללו ללא פשרות.
איך להכין עוגיות חמאה בלי גלוטן – הרכיבים
- 200 גרם קמח ללא גלוטן
- 100 גרם קמח שקדים
- 1 כפית קסנטן גאם (השמיט אם התערובת שלך כבר מכילה אותו)
- 1/4 כפית מלח
- 225 גרם חמאה ללא מלח, טמפרטורת החדר
- 130 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה גדולה, טמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידת לימון 1 (לא חובה לתוספת טעם)
הוראות:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. מרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה נטול גלוטן, קמח שקדים, קסנטן גאם (אם משתמשים), ומלח. לְהַפְרִישׁ.
- בקערה גדולה מקציפים בעזרת מערבל חשמלי את החמאה ואבקת הסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה, מקציפים עד להטמעה מלאה. אם משתמשים, מערבבים פנימה את גרידת הלימון.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח למרכיבים הרטובים, מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק רך.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, כ-1 כף כל אחד, ומניחים אותם על ניירות האפייה המוכנים תוך מרחק של כ-5 ס"מ זה מזה.
- משטחים בעדינות כל כדור בעזרת גב כף או תחתית כוס. אם תרצה, אתה יכול להשתמש בחותמות עוגיות או מזלג כדי ליצור דוגמאות על העוגיות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. היזהרו לא לאפות יתר על המידה כדי לשמור על המרקם הרך שלהם.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על ניירות האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
עוגיות החמאה נטולות הגלוטן הללו פשוטות להכנה והן בטוחות לספק את התשוקה למתוק שלך. המרקם העדין והטעם החמאתי שלהם הופכים אותם לפינוק שאי אפשר לעמוד בפניו לכל אירוע. תהנה מהאפייה שלך ומהשמחה של שיתוף העוגיות המענגות האלה עם חברים ובני משפחה.