חיפוש

מתכון לעוגת בננה לחה וטעימה לפסח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לעוגת בננה לחה וטעימה לפסח

בפסח הזה, פנקו את עצמכם ואת יקיריכם בעוגת בננה מענגת ולחה, המושלמת לחגיגות החג. מתפקעת בניחוח המתוק של בננות בשלות ובטעמים החמים של קינמון ואגוז מוסקט, העוגה הזו היא חביבת קהל אמיתית. מקורו במסורת של יצירת קינוחים ללא שמרים בפסח, מתכון זה הותאם לשילוב עושר הבננות תוך הקפדה על חוקי הכשרות.

רכיבים:

  • 3 בננות בשלות, מעוכות
  • 3 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס דבש (או ממתיק חלופי כמו סירופ תמרים לאפשרויות כשרות)
  • 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס (או שמן צמחי)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 1/2 כוסות קמח שקדים
  • 1/4 כוס קמח קוקוס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • אופציונלי: שקדים פרוסים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ' בשמן קוקוס ומרפדים את התחתית בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הבננות המעוכות, הביצים, הדבש, שמן הקוקוס המומס ותמצית הוניל. מקציפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מנפים יחד את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד שנוצרת בלילה חלקה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה, מפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית. אם תרצה, פזר למעלה שקדים פרוסים לתוספת מרקם ומשיכה ויזואלית.
  5. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  6. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, העבירו אותו בזהירות לרשת לצינון מלא.
  7. הגישו פרוסות מעוגת הבננה הלחה והטעימה הזו בטמפרטורת החדר, רגילה או עם כף קצפת או יוגורט לפינוק נוסף.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את הדבש בסירופ תמרים או נקטר אגבה כממתיק. בנוסף, יש לוודא שכל המרכיבים יהיו כשרים לפסח.

יתרונות תזונתיים:

  • בננות הן לא רק טעימות אלא גם מזינות, עמוסות בוויטמינים ומינרלים חיוניים כמו אשלגן, ויטמין C וויטמין B6. 
  • שקדים מוסיפים דחיפה של חלבון ושומנים בריאים, בעוד שביצים מספקות חלבון באיכות גבוהה. 
  • העוגה הזו מציעה פינוק משביע עם כמה יתרונות תזונתיים, מה שהופך אותה לפינוק נטול רגשות אשם לחגיגת הפסח שלכם.

כמות: מתכון זה מניב עוגה עגולה אחת בגודל 9 אינץ', המשרתת כ-10-12 אנשים, מה שהופך אותה למושלמת למפגש משפחתי או לארוחת ערב חגיגית עם חברים.

זמן הכנה: ההכנה לעוגת הבננה הזו אורכת כ-20 דקות, עם זמן אפייה נוסף של כ-45-50 דקות.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים:

  • כדי להעצים את טעם העוגה, אפשר להוסיף לבלילה חופן אגוזי מלך או פקאן קצוצים.
  • ודא שהבננות שלך בשלות לקבלת הטעם והמתיקות הטובים ביותר.
  • אם אין לכם קמח שקדים, אפשר להשתמש כתחליף בשקדים טחונים דק, אך המרקם עשוי להשתנות מעט.
  • יש לאחסן שאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או להקפיא פרוסות בנפרד לאחסון ארוך יותר.

תהנו מעוגת הבננה הזו לפסח כקינוח או חטיף מענג, מושלם לחגוג את החג עם המשפחה והחברים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות