5/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול
עוגת דבש היא קינוח מענג שאהוב על השכבות המתוקות והלחות שלו החדורות בטעם העשיר של הדבש. במתכון זה, ניצור עוגת דבש בסגנון אירופאי קלאסי, המושלמת לאירועים מיוחדים או כפינוק מתוק בכל עת. כל שכבה של העוגה הזו ספוגית בסירופ דבש, מה שהופך אותה לחה להפליא ומלאת טוב דבש. פשוט אי אפשר לעמוד בפני השילוב של שכבות עוגה לחות וציפוי קרמי.
איך להכין עוגת דבש של פעם – הרכיבים
לשכבות העוגה:
- 4 ביצים גדולות
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם קמח לכל מטרה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית ציפורן טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 100 מ"ל שמן צמחי
- 200 מ"ל דבש
- 100 מ"ל קפה מבושל חזק, מקורר
לסירופ הדבש:
- 100 מ"ל דבש
- 100 מ"ל מים
- עבור הציפוי:
- 500 מ"ל שמנת כבדה
- 200 גרם חלב מרוכז ממותק
שלבים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים ומרפדים שתי תבניות עוגות עגולות (קוטר 20 ס"מ) בנייר אפייה.
- בקערה גדולה טורפים יחד את הביצים והסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
- בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן ואגוז המוסקט.
- מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.
- בסיר קטן מחממים את השמן הצמחי והדבש עד שהם חמים אך לא רותחים.
- מוסיפים את תערובת השמן והדבש החמימה לבלילת העוגה, ואחריה את הקפה המצונן. מערבבים עד שהכל מתאחד היטב.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות ומחליקים את החלק העליון.
- אופים בתנור שחומם מראש 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- בזמן שהעוגות נאפות, מכינים את סירופ הדבש על ידי חימום הדבש והמים בסיר עד לאיחוד. תן לזה להתקרר.
- לאחר שהעוגות מוכנות, מוציאים אותן מהתנור ויוצקים מיד מחצית מסירופ הדבש על כל שכבת עוגה.
- מניחים לעוגות להתקרר לחלוטין בתבניות.
- להקצפה, מקציפים את השמנת הכבדה עד שנוצרות פסגות נוקשות, ואז מקפלים פנימה בעדינות את החלב המרוכז הממותק.
- לאחר שהעוגות מתקררות, מוציאים אותן מהתבניות.
- מורחים שכבת ציפוי על אחת משכבות העוגה, ולאחר מכן מניחים את השכבה השנייה מעל.
- מקפיאים את החלק העליון והדפנות של העוגה עם הציפוי הנותר.
- מקררים את העוגה לכמה שעות או ללילה כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- פורסים ונהנים מעוגת הדבש הטעימה שלך!
מתכון עוגת דבש זה מניב קינוח לח וטעים שהוא חגיגה אמיתית של דבש. שכבות העוגה המושקעת בדבש והציפוי הקרמי מתחברות יפה ליצירת עוגה שהיא גם טעימה וגם מושכת חזותית.