חיפוש

מתכון לעוגת דובדבנים בחושה ומטריפה

עוגת דובדבנים בחושה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

הנה מתכון מענג לעוגת דובדבנים בעבודת יד שמתאימה לכל אירוע. מתכון זה מניב עוגה לחה וטעימה עם טעם דובדבן עשיר, משלימה מגע של תמצית שקדים. זה מושלם עבור אלה שאוהבים לאפות מאפס וליהנות מהתהליך המתגמל של ערבוב ידני של המרכיבים שלהם.

איך מכינים עוגת דובדבנים בחושה – רכיבים:

  • 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 1 כוס סוכר מגורען
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כוס דובדבנים טריים מגולענים וחצויים (או דובדבנים משומרים סחוטים היטב)
  • אופציונלי: 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כמו שקדים או אגוזי מלך)
  • אבקת סוכר לניקוי אבק

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה.
אם משתמשים בדובדבנים טריים, מגלענים וחוצים אותם לחצי. אם משתמשים בדובדבנים משומרים, ודא שהם מנוקזים היטב כדי להסיר עודפי נוזלים.
מערבבים מרכיבים יבשים:

בקערה בינונית, מנפים יחד 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה, 1 כפית אבקת אפייה ו- 1/4 כפית מלח. לְהַפְרִישׁ.
שמנת חמאה וסוכר:

בקערת ערבוב גדולה, קרמי יחד 1/2 כוס חמאה לא מומלחת מרוככת ו-1 כוס סוכר מגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. שלב זה חיוני למרקם קליל.
מוסיפים ביצים ותמצית שקדים:

טורפים פנימה 2 ביצים גדולות, אחת בכל פעם, ומוודאים שכל אחת נטמעת היטב.
מערבבים 1 כפית תמצית שקדים.
לשלב עם החומרים היבשים:

מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת המוקרמת, לסירוגין עם 1/2 כוס חלב. מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח. מערבבים רק עד לאיחוד.
מקפלים פנימה דובדבנים ואגוזים:

מקפלים פנימה בעדינות את הדובדבנים ואם משתמשים בו את האגוזים הקצוצים.
לאפות עוגה:

יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה.
אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
מצננים ומגישים:

מניחים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.

תיהנו מעוגת הדובדבנים המענגת הזו עם כוס תה או קפה. זה מושלם לאירועים מיוחדים או פשוט כפינוק טעים להאיר כל יום. השילוב של דובדבנים ותמצית שקדים מעניק לו טעם ייחודי שאין לעמוד בפניו. זכרו, המפתח לעוגה נהדרת בתערובת ידנית הוא לערבב את החומרים בעדינות כדי לשמור על העוגה בהירה ואוורירית. אפייה מהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות