מתכון לעוגת יום הולדת וניל שיהפוך אותך לכוכבת של כל חגיגה!
המתכון הזה לעוגת יום הולדת וניל הוא חביב קהל קלאסי שלעולם לא יוצא מהאופנה. עם ספוג הוניל הרך והציפוי הקרמי, הוא מושלם לימי הולדת, ימי נישואין, או כל אירוע מיוחד שמצריך פינוק מתוק. את מקורותיו של המתכון הזה אפשר לייחס לעוגת הוניל המסורתית, שהייתה קינוח אהוב במשך דורות. הפשטות שלו מאפשרת לטעם הטהור של הווניל לזרוח, מה שהופך אותו לאהוב נצחי. בין אם אתה אופה מתחיל או מקצוען מנוסה, המתכון הזה בטוח ירשים!
רכיבים:
- 2 כוסות (250 גרם) קמח לכל מטרה
- 1 1/2 כוסות (300 גרם) סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
הוראות שלב אחר שלב:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ, או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מקציפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלב, שמן צמחי, ביצים ותמצית וניל. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית. הקש בעדינות את המחבת על השיש כדי להסיר בועות אוויר.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, העבירו אותו בזהירות לרשת לצינון מלא.
- לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, זלפו אותה עם הציפוי האהוב עליכם. אתה יכול להשתמש בקרם חמאה וניל קלאסי למגע מסורתי, או להיות יצירתי עם טעמים כמו שוקולד או תות.
- קשטו את העוגה הכפורת כרצונכם, ואז פורסים ומגישים לאורחים הנלהבים שלכם!
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! אתה יכול בקלות להתאים את המתכון הזה לצרכים שלך. כל שעליך לעשות הוא להחליף את החלב בחלופה שאינה חלבית כמו חלב שקדים או חלב סויה, וודא שתמצית הווניל שלך תהיה כשרה. אתה יכול גם להשתמש במתכון ציפוי ללא חלב במידת הצורך, כדי להבטיח שכולם יוכלו ליהנות מפרוסה מהעוגה הטעימה הזו!
יתרונות תזונתיים:
- עוגת יום הולדת וניל זו היא פינוק מענג, אבל זה לא חף מיתרונותיו! עם כמות מתונה של סוכר ושמן, הוא מציע טעם מתוק משביע מבלי להגזים עם שומנים או קלוריות לא בריאים.
- בנוסף, הכללת חלב וביצים מספקת מנה של חלבון וחומרים מזינים חיוניים כמו סידן וויטמין D.
- למרות שזה בהחלט פינוק, אתה יכול להרגיש טוב עם להתפנק עם פרוסה או שתיים באירועים מיוחדים!
תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב עוגה עגולה אחת בגודל 23 ס"מ, מושלמת לחיתוך ל-12 מנות נדיבות. לגבי זמן ההכנה, אפשר להכין את העוגה הזו תוך כ-30 דקות, עם 30 דקות נוספות לאפייה ולקירור.
רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נופל היטב בקטגוריית ה"קל". עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, אפילו אופים מתחילים יכולים להשיג תוצאות נפלאות!
טיפים לשיפור:
- לקבלת פרץ נוסף של טעם וניל, שקול להשתמש בתמצית וניל איכותית או משחת פולי וניל.
- כדי להשיג פירור לח לחלוטין, היזהרו לא לערבב יתר על המידה את הבלילה. מערבבים רק עד שהמרכיבים מתאחדים כדי למנוע מרקם צפוף.
- אם אתה רוצה להוסיף קצת כישרון לעוגה שלך, נסה לקשט אותה עם פירות יער טריים, פרחים אכילים או זילוף למגע חגיגי.
- כדי להבטיח אפייה אחידה, סובבו את העוגה באמצע זמן האפייה ובדקו את מידת העשייה בעזרת קיסם הננעץ במרכזה. אם היא יוצאת נקייה, העוגה שלך מוכנה לשימוש!
- עכשיו, בואו נצלול לתוך ההוראות המפורטות להכנת עוגת יום הולדת וניל המענגת הזו:
והנה – עוגת יום הולדת וניל טעימה שבטוח תהיה להיט בכל חגיגה. תהנה!