מתכון לעוגת סברנה מושלמת של שנות ה-80
קרן חביב משתפת אותנו במתכון מושלם לעוגת סברינה של שנות ה-80.
מצרכים:
6 ביצים
¾ כוס סוכר
1 כף תמצית רום
1 כוס קמח
¾ כוס סולת
¾ שקית אבקת אפיה
לסירופ:
3 כוסות מים
1 כוס סוכר
2 כפות סירופ מלבי
1 כף ריבת תות
לקצפת:
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
תותים/אוכמניות/פירות יער
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
סברינה מתכון של פעם
עוגת סברינה קלה ומושלמת
סברינה מתכון מושלם
מתכון נוסף של עוגת סברינה:
אופן הכנה:
1. מקציפים את הביצים (ללא הפרדה) ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר – הקצפה במהירות גבוהה של 7 דקות.
2. להאט את המהירות ולהוסיף את הרום ואת הקמח,סולת ואבקת האפיה לערבוב קל.
3. לאחר מכן ממשיכים לקפל ידנית עד להטמעת כל החומרים היבשים.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה.
5. להכנת הסירופ – מרתיחים בסיר קטן את המים, הסוכר וסירופ מלבי, כשהסוכר נמס לכבות את הגז ולהוסיף את הריבה, לערבב היטב ולצנן.
6. לשפוך את הסירופ על העוגה.
7. נקציף את השמנת מתוקה יחד עם אבקת סוכר, לקצפת יציבה. לזלף על העוגה כשהיא התקררה לחלוטין (אפשר גם להכניס למקרר לשעה לפני הזילוף)
8. לקישוט – תותים/אוכמניות/פירות יער. לזגג מעל סירופ מלבי.