עוגת פחזניות, עם השכבות העדינות והטעם העשיר והחמאתי שלה, היא פלא של אמנות קונדיטוריה שנראה שהיא מתריסה מול כוח המשיכה. הקינוח הזה הוא חגיגה של מרקם וטעם (ופחמימות) המשלב בצק עלים מתקלף עם מילוי קליל ואוורירי ליצירת קינוח שיפה למראה כמו שהוא לאכילה.
בעוד שגרסאות מסורתיות עשויות להסתמך על טכניקות מורכבות, מתכון זה מציע גישה פשוטה שעדיין מספקת את השכבות המרהיבות והטעם המפואר שהייתם מצפים מפטיסרי. אידיאלית לאירועים מיוחדים או כפינוק יוקרתי להאיר יום רגיל, עוגת העלים הזו בטוח תרשים.
איך להכין עוגת פחזניות מ-ט-ו-ר-פ-ת? נתחיל עם הרכיבים כמובן:
- 1 חבילה (כ-500 גרם) בצק עלים מוכן, מופשר אם קפוא
- למילוי הקרם:
- 500 מ"ל חלב מלא
- 4 חלמונים גדולים
- 100 גרם סוכר מגורען
- 40 גרם קמח לכל מטרה
- 1 כפית תמצית וניל
- אבקת סוכר לניקוי אבק
הוראות:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות למלבן בעובי של כ-0.5 ס"מ.
- חותכים את המאפה לשלושה מלבנים שווים.
- מניחים את מלבני הבצק על ניירות אפייה מרופדים בנייר אפייה.
- דוקרים את המאפה כולו במזלג כדי למנוע ממנו להתנפח יותר מדי.
- אופים 15-20 דקות, או עד להזהבה ותפוחה. מניחים להתקרר לחלוטין.
- למילוי השמנת מחממים את החלב בסיר על אש בינונית עד שהוא רק מתחיל להתבשל.
- מקציפים את החלמונים והסוכר יחד לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
- טורפים בהדרגה את החלב החם לתוך תערובת הביצים.
- מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך.
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הווניל. מכסים בניילון נצמד, לוחצים אותו ישירות על פני הקרם כדי למנוע היווצרות עור. מצננים עד קר.
- להרכבה מניחים דף מאפה אחד על צלחת הגשה. מורחים עליו חצי ממלית הקרם.
- מעליו את עלה הבצק השני, ואחריו את השמנת שנותרה.
- מניחים מעל את עלה הבצק השלישי. לפדר באבקת סוכר.
- מצננים את העוגה לפחות שעה לפני ההגשה כדי שהשכבות ייקבעו.
עוגת העלים הזו, עם שכבות הבצק הפריכות שלה ומילוי הקרם החלק והעשיר, מציעה ניגודיות מענגת במרקמים. בין אם אתם חוגגים אירוע מיוחד או פשוט מתפנקים עם פינוק מתוק, העוגה הזו היא עדות לחדוות האפייה והתענוג להתענג על משהו באמת מעולה.