חיפוש

מתכון לעוגת פיניאטה

מתכון לעוגת פיניאטה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

עוגת פיניאטה היא קינוח חגיגי ומדהים מבחינה ויזואלית, מושלם לאירועים ולחגיגות מיוחדות. זו בעצם עוגת שכבות עם הפתעה מענגת בפנים. כשחותכים לתוכו, נשפך החוצה מפל של ממתקים צבעוניים, בדומה לתוכן של פיניאטה מסורתית. העוגה הזו היא לא רק תענוג לבלוטות הטעם אלא גם חגיגה לעיניים, מה שהופך כל מסיבה מיד לשמחה ובלתי נשכחת.

להלן מתכון מענג ליצירת עוגת פיניאטה משלך. המידות מסופקות ביחידות מטריות מטעמי נוחות.

רכיבים להכנת עוגת פיניאטה

  • לעוגה – 350 גרם קמח לכל מטרה
  • 350 גרם סוכר מגורען
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 ביצים גדולות
  • 350 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת (בתוספת תוספת לשימון)
  • 250 מ"ל חלב מלא
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לקרם החמאה – 200 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 400 גרם אבקת סוכר, מנופה
  • 2 כפות חלב מלא
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • למילוי ולקישוט – 150 גרם מבחר סוכריות קטנות (למשל, M&Ms, מיני מרשמלו)
  • סוכריות לקישוט

איך להכין עוגת פיניאטה? השלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים שלוש תבניות עוגה עגולות בקוטר 20 ס"מ (8 אינץ') ומרפדים את התחתיות בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. לְהַפְרִישׁ.
  3. בקערה גדולה נוספת מקציפים את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים, לסירוגין עם החלב, מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  5. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות. מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מניחים לעוגות להתקרר בתבניות למשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.
  7. בזמן שהעוגות מתקררות, מכינים את קרם החמאה. מקציפים את החמאה הרכה עד לקבלת קרם. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הווניל תוך כדי ערבוב עד לקבלת מריחה חלקה וניתנת למריחה.
  8. לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, השתמשו בחותכן עגול (בערך 6 ס"מ/2.5 אינץ' בקוטר) כדי להסיר את המרכז משתי השכבות. אלה יהיו השכבות התחתונה והאמצעית שלך.
  9. מניחים את השכבה הראשונה (עם חור) על צלחת ההגשה. מורחים שכבה של קרם חמאה מעל, ולאחר מכן מניחים בזהירות את השכבה השנייה (גם עם חור) מעל. ממלאים את המרכז החלול בנדיבות בסוכריות.
  10. מוסיפים את השכבה הסופית (ללא חור) מעל. השתמשו בקרם החמאה שנותר כדי לכסות את החלק העליון ודפנות העוגה בצורה חלקה.
  11. מקשטים עם שפריצים או כל קישוט אחר שאוהבים.
  12. מקררים את העוגה לפחות שעה לפני ההגשה להתייצבות קרם החמאה.

כשאתם מוכנים להגיש, חתכו לתוך העוגה כדי לחשוף את ההפתעה הצבעונית שבתוכה, לשמחת האורחים שלכם! תהנה ליצור את הפינוק הקסום הזה שבטוח יהיה גולת הכותרת של כל חגיגה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות