מתכון לעוגת פיסטוק רכה במרקם משגע
עוגת פיסטוק היא קינוח מענג שמשלב יפה את הטעם האגוזי של הפיסטוקים עם המתיקות של העוגה. עוגה זו, שמקורה מאזור הים התיכון בו מצויים בשפע של פיסטוקים, זכתה לפופולריות ברחבי העולם בשל טעמה הייחודי והמרקם העשיר. הגוון הירוק העדין של העוגה הופך אותה למושכת חזותית, מושלמת לאירועים מיוחדים או פשוט מתפנקת עם פינוק מתוק. עם פירור לח ורמז של אגוזיות בכל ביס, עוגת הפיסטוק הזו בטוח תהפוך לאהובה ברפרטואר האפייה שלכם.
רכיבים:
- 200 גרם פיסטוקים קלופים
- 250 גרם קמח לכל מטרה
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה ללא מלח, רכה
- 4 ביצים
- 150 מ"ל חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ, או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
- במעבד מזון או בבלנדר, דופקים את הפיסטוקים הקלופים עד לטחונים דק למרקם דמוי קמח. היזהרו לא לעבד יתר על המידה, אחרת תיגמר חמאת פיסטוק.
- בקערת מיקסר גדולה מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך כדי טריפה טובה לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מנפים יחד בקערה נפרדת את הפיסטוקים הטחונים, הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים, לסירוגין עם החלב, ומערבבים רק עד לאיחוד. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול לגרום לעוגה צפופה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אתה יכול לפדר את החלק העליון של העוגה באבקת סוכר או להקפיא אותה עם הציפוי האהוב עליך עבור מגע מיוחד במיוחד.
חלופות למתכונים:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות והבטחה שכל תחליפים מתאימים לצרכים התזונתיים שלכם. אתה יכול גם להתנסות עם קמחים אלטרנטיביים כגון קמח שקדים או תערובות קמח ללא גלוטן כדי לספק דיאטות ללא גלוטן.
יתרונות תזונתיים:
- פיסטוקים עמוסים בחומרים מזינים, כולל חלבון, סיבים, שומנים בריאים וויטמינים ומינרלים שונים כמו ויטמין B6, תיאמין ואשלגן.
- שילוב של פיסטוקים בעוגה שלך לא רק מוסיף טעם נפלא אלא גם מגביר את הפרופיל התזונתי שלה, מה שהופך אותה לאפשרות קינוח בריאה.
כמות: מתכון זה מניב עוגת פיסטוק אחת בגודל 23 ס"מ, המשרתת כ-10-12 אנשים.
זמן הכנה: זמן ההכנה לעוגת הפיסטוק הזו הוא כ-20 דקות, עם זמן אפייה נוסף של 30-35 דקות.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים:
- כדי להעצים את טעמם של הפיסטוקים, קולים אותם קלות לפני לטחון אותם לקמח.
- לצבע ירוק עז יותר אפשר להוסיף לבלילה כמה טיפות של צבע מאכל ירוק.
- וודאו שהמרכיבים שלכם נמצאים בטמפרטורת החדר לפני תחילת המתכון, שכן זה יבטיח בלילה חלקה יותר ושילוב טוב יותר של החומרים.
- כדי למנוע מהעוגה להידבק לתבנית, אפשר גם לרפד את התחתית בנייר אפייה ולשמן את הדפנות.
- יש לאחסן שאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או במקרר לטריות ארוכה יותר.
תיהנו מעוגת הפיסטוק הביתית שלכם עם כוס תה או קפה, או הגישו אותה כקינוח מענג לכל אירוע!