מתכון לעוגת קורנפלקס ושוקולד חלומית
פנקו את בלוטות הטעם שלכם עם הפיוז'ן המענג של קורנפלקס פריך ושוקולד עשיר במתכון העוגה השמימית הזה. מקורו במוחות היצירתיים של אופים ביתיים המחפשים להוסיף טוויסט ייחודי לעוגת השוקולד המסורתית, מתכון זה זכה לפופולריות בשל המרקם והטעמה שאין לעמוד בפניו. עם פירור לח ורך ופריכות משביעה מהקורנפלקס, העוגה הזו היא פינוק מושלם לכל אירוע, ממפגשים מזדמנים ועד לחגיגות חגיגיות.
רכיבים:
- 1 ו-1/2 כוסות (180 גרם) קמח לכל מטרה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (50 גרם) אבקת קקאו לא ממותק
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב מלא, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (50 גרם) קורנפלקס
- 1/2 כוס (90 גרם) שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
- אופציונלי: אבקת סוכר לניקוי אבק
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל- 175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בגודל 23 ס"מ, או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
- בקערת ערבוב גדולה מנפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצים. מוסיפים פנימה את השמן הצמחי, החלב ותמצית הוניל, ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
- יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול להוביל לעוגה צפופה.
- מקפלים פנימה בעדינות את הקורנפלקס והשוקולד צ'יפס/נתחי השוקולד המריר עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה, מפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ למרכזו יוצא נקי, עם מעט פירורים לחים מחוברים.
- לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, העבירו אותו לרשת להתקררות מלאה.
- לאחר התקררות, אפשר לפדר את החלק העליון של העוגה באבקת סוכר למגע דקורטיבי, אם רוצים.
- פורסים ומגישים את העוגה, מתענגים על כל ביס מענג של טוב שוקולד עם הקראנץ' המשביע של קורנפלקס.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. בנוסף, ניתן להחליף חלב חלב בחלופות שאינן חלביות כמו חלב שקדים או חלב קוקוס בגרסה נטולת לקטוז של העוגה.
יתרונות תזונתיים:
- העוגה הזו מציעה תערובת של פחמימות מהקמח והקורנפלקס, יחד עם מנת חלבון מביצים וחלב.
- בנוסף, שוקולד מריר מספק נוגדי חמצון, בעוד שהקורנפלקס תורם סיבים תזונתיים.
- התפנקו בעוגה הזו כפינוק טעים מדי פעם, בשילוב עם תזונה מאוזנת לבריאות כללית.
כמות: מתכון זה מניב עוגה עגולה אחת בגודל 23 ס"מ, המשרתת כ-8-10 אנשים.
זמן הכנה: זמן ההכנה לעוגה זו הוא כ-20 דקות, עם 30-35 דקות נוספות לאפייה.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לאופים מתחילים ולמקצוענים מנוסים כאחד.
טיפים לשיפור:
- לתוספת עושר אפשר לטפטף שוקולד מומס על העוגה שהתקררה או למרוח שכבה של גנאש שוקולד מעל.
- ודא שכל החומרים נמצאים בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים את המתכון, מכיוון שזה עוזר להשיג מרקם אחיד בבלילת העוגה.
- כדי לשפר את הטעם, שקול להוסיף כפית של גרגירי קפה נמס למרכיבים הרטובים עבור טוויסט מוקה עדין.
- שומרים כל שאריות עוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או במקרר לרעננות ארוכה יותר. לחמם פרוסות במיקרוגל לכמה שניות לפני ההגשה כדי להחזיר את הטעם והמרקם הטריים שנאפו.