היום, אנחנו צוללים לתוך היקום הטעים של עוגות השקדים. מקורו בים התיכון, הקינוח הזה מצא את דרכו ללבבות ברחבי העולם. טעמו העשיר, האגוזי והמרקם הלח הופכים אותו לחביב הקהל לכל אירוע.
רשימת רכיבים:
מרכיבים יבשים:
2 כוסות קמח שקדים
1 כוס קמח לכל מטרה
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
מרכיבים רטובים:
1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
1 כוס סוכר מגורען
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כוס יוגורט יווני רגיל
תוספות אופציונליות:
גרידת לימון או תפוז אחד לבעיטת הדרים
חופן שקדים פרוסים לפריכות נוספת
שלבי הכנה:
- מחממים את התנור מראש: כוונו ל- 180 מעלות צלזיוס.
- מכינים את התבנית: משמנים ומרפדים תבנית עגולה של 22 ס"מ (9 אינץ'). לפדר אותו במעט קמח לטוב.
- מערבבים את החומרים היבשים: בקערה מערבבים קמח שקדים, קמח לכל מטרה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. תן לזה מטרפה טובה כדי לוודא שהכל משחק טוב ביחד.
- הקרימו את החמאה והסוכר: בקערה אחרת מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר עד שהיא בהירה ותפוחה. זה בדרך כלל לוקח בערך 3-4 דקות של פעולת זרוע.
- מוסיפים את הביצים: מפצחים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. זה המקום שבו הקסם קורה, אנשים.
- להתיז פנימה את הוניל: לשפוך פנימה את תמצית הווניל ולהרקיד את הכף סביב הקערה.
- ערבול חלופי: מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים והיוגורט היווני לתערובת הרטובה. מתחילים ומסיימים עם החומר היבש. אל תמהרו את זה; לתת להם להתערבב יפה.
- מוסיפים גרידה ואגוזים: אם מתחשק לכם, זרקו פנימה מעט גרידת הדרים או חופן שקדים פרוסים. מערבבים בעדינות; אתם רוצים שהם יהיו מחולקים באופן שווה.
- למחבת: יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה. החלק את החלק העליון עם גב הכף כדי שהכל ייראה יפה.
- אפיה : הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש למשך 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהמרכז. הארומה היא הרמז שלך; עקבו אחר הריח!
- זמן צינון: לאחר שיצא, הניחו לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת. סבלנות היא המפתח, ידידי.
יתרונות תזונתיים:
עוגות שקדים הן לא רק תענוג לבלוטות הטעם שלכם; הם גם עמוסים בטוב.
קמח שקדים מביא שומנים בריאים, חלבון ומינון של ויטמין E.
יוגורט יווני מוסיף מרקם קרמי יחד עם פרוביוטיקה לבריאות המעיים. אז, אתם לא סתם מתפנקים; אתם מתייחסים לעצמכם נכון!
כמות:
מתכון זה מכין עוגת שקדים אחת מענגת המשרתת כ-10 נשמות רעבות.
קושי:
בינוני.
חלופות כשרות:
לחברי הכשרות שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, וודאו שהמרכיבים שלכם כשרים. אפשר גם להחליף יוגורט יווני רגיל בגרסה נטולת חלב במידת הצורך.
טיפים למקצוענים:
- מרגישים הרפתקנים? הוסיפו שפריץ של אמרטו לבלילה לבעיטת שקדים נוספת.
- מגישים פרוסות עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.
- אל תמהרו את תהליך הקירור; זה עוזר לטעמים להתיישב ולמרקם להיות מושלם!