5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוף בסיר הוא מנה מנחמת ודשנה המפגישה עוף רך, ירקות טעימים ועשבי תיבול ארומטיים. ארוחה זו בסיר אחד מושלמת לארוחת ערב נעימה עם אנשים אהובים, הדורשת מאמץ מינימלי למקסימום טעם. מהשחמת העוף ועד לרתיחה עם ירקות, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-30 דקות להשלמתו.

איך מכינים עוף בסיר – המרכיבים

מרכיבים חלופיים:

איך להכין עוף בסיר – השלבים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מתבלים את העוף השלם בנדיבות במלח ופלפל, מבפנים ומבחוץ.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול מתאים לתנור או בתנור הולנדי על אש בינונית.
  4. משחימים את העוף מכל הצדדים עד להזהבה, ואז מוציאים אותו מהסיר ומניחים בצד.
  5. לאותו סיר מוסיפים בצל חתוך לקוביות, גזר פרוס, סלרי פרוס, תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ושום טחון.
  6. מאדים את הירקות כ-5 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
  7. מחזירים את העוף השחום לסיר, מקננים אותו בין הירקות.
  8. יוצקים פנימה את מרק העוף והיין הלבן (אם משתמשים בו) כדי לזגוג את הסיר, מגרדים כל חתיכות שחומות מלמטה.
  9. מוסיפים לסיר עלי דפנה וטימין מיובש ולאחר מכן מכסים במכסה.
  10. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ואופים כשעה, או עד שהעוף מבושל והירקות רכים.
  11. מוציאים את הסיר מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
  12. מקשטים את העוף בפטרוזיליה טרייה לפני ההגשה.

 

תיהנו מהעוף המנחם הזה בסיר עם התוספות האהובות עליכם לארוחה משביעה.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות