חיפוש

מתכון לפאי פיצוחים פרווה מענג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לפאי פיצוחים פרווה מענג

דבר בטוח! הנה מתכון לפאי פיצוחים פרווה מענג, המושלם לכל אירוע, בין אם זה מפגש משפחתי או סתם ערב נעים. הפאי הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בתזונה, מה שהופך אותו לפינוק נטול רגשות אשם.

פאי זה, שמקורו במזרח התיכון, משלב את עושר האגוזים והזרעים עם שמץ של מתיקות, ויוצר תערובת הרמונית של טעמים ומרקמים. זוהי מנה רב-תכליתית שניתן להגיש כקינוח, חטיף, או אפילו ארוחת בוקר לצד כוס קפה או תה.

רכיבים:

  • 200 גרם אגוזים מעורבים (כגון שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים)
  • 100 גרם זרעים מעורבים (כגון גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, שומשום)
  • 150 גרם תמרים, מגולענים
  • 50 גרם משמשים מיובשים
  • 50 גרם תאנים מיובשות
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 בצק פאי מוכן מראש (קנייה בחנות או תוצרת בית)

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במעבד מזון מערבבים את האגוזים, הזרעים, התמרים, המשמשים, התאנים, הדבש או סירופ המייפל, הקינמון, תמצית הוניל והמלח. דופקים עד שהתערובת מתחילה להתאחד ויוצרת בצק דביק.
  3. מהדקים את התערובת בחוזקה לתחתית בצק הפאי ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהקרום מזהיב.
  5. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.
  6. תיהנו מפאי הפיצוחים פרווה הטעים הזה!

חלופות מתכון לאוכלי כשרות:

כדי להפוך את העוגה הזו לכשרה, יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. אתה יכול גם להחליף את הדבש בסירופ אגבה באופציה טבעונית. בנוסף, בדוק את התווית של קרומי פשטידה מוכנים מראש כדי לוודא שהם עומדים בתקני הכשרות.

יתרונות תזונתיים:

  • הפאי הזה הוא מעצמה של חומרים מזינים! אגוזים וזרעים עשירים בשומנים בריאים, חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים. 
  • הם מספקים אנרגיה מתמשכת, תומכים בבריאות הלב ומסייעים בשמירה על משקל בריא. 
  • תמרים, משמשים ותאנים מוסיפים מתיקות טבעית יחד עם סיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון. 
  • השילוב של המרכיבים הללו הופך את הפאי הזה לפינוק מזין ומשביע.

כמות: מתכון זה מכין פאי אחד בגודל 9 אינץ', המגיש כ-8-10 פרוסות. הוא מושלם לחלוקה עם חברים ובני משפחה או להנאה לאורך כל השבוע כחטיף בריא.

זמן הכנה: זמן ההכנה לפאי הוא כ-20 דקות, בתוספת 30 דקות נוספות לאפייה.

רמת קושי: המתכון הזה נכנס לקטגוריה הקלה. זה דורש כישורי בישול מינימליים והוא יכול להיעשות על ידי כל אחד, ללא קשר לניסיון שלו במטבח.

טיפים לשיפור:

  • קולים את האגוזים והזרעים לפני הוספתם לפאי לקבלת עומק טעם נוסף.
  • נסה עם שילובים שונים של אגוזים וזרעים כדי למצוא את התערובת האהובה עליך.
  • התאם את רמת המתיקות על ידי הוספת פחות או יותר דבש או סירופ מייפל לפי העדפות הטעם שלך.
  • מגישים את הפאי עם כף קצפת ללא חלב או כדור גלידה ללא חלב לטוויסט מפנק.

המתכון הזה בוודאי יהפוך לאהוב במשק הבית שלכם, עם השילוב שאין לעמוד בפניו של טעמים ומרכיבים בריאים. נסה את זה ותודיע לי איך זה יוצא!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות