מתכון לפוטטו מושלמים
המצרכים:
12 תפוחי אדמה
כוס קמח
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות תבלין פילדלפיה (למי שאין אפשר להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם- צ'ילי גרוס, אורגנו, פפריקה, כורכום וכדומה)
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
שוטפים את תפוחי האדמה עם הקליפה ומייבשים היטב. חותכים לשישיות (חשוב לשמור על גדלים אחידים על מנת שיתבשלו באופן אחיד). מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח ומוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים לסיר. מבשלים כ5-8 דקות עד לריכוך חלקי. מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים כ-5 דקות על מגבת נקייה לייבוש.
שופכים לתוך שקית וואקום לאוכל (אם אין אז לשקית רגילה) את הקמח, אבקת המרק והתבלינים. מערבבים היטב. להכניס לשקית את תפוחי האדמה ולערבב היטב בתוך השקית עד לציפוי אחיד. להוציא את תפוחי האדמה ולנער את שאריות הקמח. (מומלץ להעביר לשקית ואקום נקייה ולשמור במקפיא למשך 4 שעות לפחות או למשך לילה שלם). לחמם שמן במחבת עמוקה ולהכניס את תפוחי האדמה לטיגון. (אם מטגנים מיד לאחר הציפוי בקמח יש לחמם את השמן לחום בינוני כ120 מעלות. ואם מטגנים את תפוחי האדמה הקפואים מיד לאחר שהוצאנו אותם מהמקפיא – יש לחמם את השמן לחום גבוה – כ180 מעלות, מכיוון שהפוטטו הקפוא מוריד את טמפ' השמן במהירות). לטגן עד להזהבה ולהוציא לצלחת עם נייר סופג.
להגיש חם עם קטשופ/ מיונז מתובל/ חרדל וכו'.
בתיאבון.
תגובה אחת
תערובת של תבלינים, ניתן למצוא בהרבה סופרים