5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
פונדו שוקולד הוא קינוח מפנק במיוחד שהופך כל התכנסות לאירוע מיוחד. התערובת העשירה והחלקה הזו העשויה משוקולד מומס ושמנת משמשת כמדיום מושלם לטבילת מגוון פירות, מרשמלו ותענוגות מתוקים אחרים. זהו קינוח רב תכליתי המאפשר לך לשחק עם סוגי שוקולד שונים – בין אם זה מריר, חלב או לבן – כל אחד מציע את פרופיל הטעמים הייחודי שלו לחוויית הפונדו.
הכנת פונדו שוקולד היא פשוטה להפליא, אך היא מבטיחה סיום מפנק ובלתי נשכח לכל ארוחה, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור ארוחות ערב רומנטיות, מפגשים משפחתיים או לילה נעים.
איך להכין פונדו שוקולד ברמה גבוהה – הרכיבים:
- 200 גרם שוקולד איכותי (מריר, חלב או תערובת)
- 150 מ"ל של שמנת כבדה
- 1 כף חמאה ללא מלח
- 2 כפות ליקר (לא חובה, כגון גרנד מרנייה, ברנדי או ליקר בטעמים להשלמת השוקולד)
- קורט מלח
- לטבילה:
- תותים, שלמים או חצויים
- פרוסות בננה, בעובי של כ-1 ס"מ
- מרשמלו
- חתיכות עוגת פאונד או בראוניז חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- כל פרי או פינוק אחר שאתה מעדיף
שלבים:
- שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות ומניחים אותו בקערה חסינת חום.
- מחממים את השמנת בסיר קטן עד שהיא מתחילה להתבשל. אל תתנו לזה לרתוח.
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ונותנים לו לשבת 1-2 דקות כדי לרכך את השוקולד.
- מוסיפים לקערה את החמאה וקורט מלח.
- מערבבים בעדינות את התערובת עד שהשוקולד נמס לגמרי והפונדו חלק.
- מערבבים פנימה את הליקר, אם משתמשים בו, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את תערובת השוקולד לסיר פונדו ושומרים אותה חמימה על להבה נמוכה.
- מסדרים את הפירות, המרשמלו וחתיכות העוגה על מגש סביב סיר הפונדו.
- השתמשו במזלגות פונדו או בשיפודים כדי לטבול את הפינוקים בשוקולד, תוך כדי ערבוב כדי לצפות אותם בצורה אחידה.
התפנקו עם פונדו השוקולד החם והעסיסי, תהנו מהאופן שבו הוא משלים ומשפר את הטעם של כל מטבל. זוהי דרך מענגת לסיים ארוחה, המציעה גם את ההנאה של שוקולד משובח וגם את השמחה לחלוק אותו עם אחרים.