כולנו רוצים את הפחזניות המושלמות שלא נופלות לאחר האפיה,אז קבלו מתכון מושלם לפחזניות של נטלי מור יוסף
מצרכים:
חומרים לבצק:
כוס מים
חצי כוס חלב
80 גרם חמאה/מחמאה
2 כפיות סוכר שטוחות
כפית מלח שטוחה
כוס וחצי קמח מנופה
3-4 ביצים
לקרם:
250מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג וניל
אופן הכנה:
1. שמים בסיר את החומרים לבצק ללא הקמח ומביאים לרתיחה,לאחר הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים.
2. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומפעילים באמצעות וו גיטרה עד להתקררות הבצק.
3. מוסיפים תוך כדי ערבוב הבצק בהדרגה את הביצים כל פעם ביצה אחת ולהמתין שהביצה נטמעת בבצק ואז שמים את הביצה הבאה .
4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על תבנית עם נייר אפיה כפי שהוצג בסרטון.
5. לוקחים קערת מים ומסדרים את קצה הפחזניה על מנת שלא ישרף באפיה כפי שהוצג בסרטון.
6. מפזרים מעל אבקת סוכר ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות אופים 20 דקות ולא פותחים את דלת התנור ואז ממשיכים לאפות עוד 5 דקות עם דלת פתוחה עם חריץ (שמים כף עץ שימנע מהדלת להסגר הרמטית. שהפחזניות יוצאות מהתנור יש לעשות חור בכל פחזניה שכל האדים יצאו ובפנים לא יהיה רטוב.
7. שמים בקערה את כל חומרי הקרם ומקציפים עד לקבלת קצפת חזקה ויציבה.
8. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר ושומרים בקירור עד להתקררות של הפחזניות.
9. מזלפים את הקרם לפחזניות ומפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
אפשר לפזר סירופ קרמל מעל
סרטון שמציג את כל שלבי ההכנה של המתכון לפחזניות: