דרגו את המתכון
היום אנחנו עם מתכון של דג פילה דניס במחבת – מדובר בדרך פשוטה, אלגנטית ועם זאת טעימה במיוחד להכין פילה דניס.
דניס, הידוע במרקם העדין ובטעמו העשיר, הוא דג פופולארי במיוחד באזור הים התיכון. בישולו במחבת משפר את טעמו הטבעי תוך שמירה על עסיסיותו. המתכון הזה הוא חגיגה של פשטות, שנותן לטעמים הטבעיים של הדג לזרוח. היופי של המנה הזו טמון במינימליזם שלה, הדורש רק כמה מרכיבים איכותיים וטכניקות בישול פשוטות. זה מושלם לארוחת ערב מהירה של ליל שבוע או לארוחת שבוע מתוחכמת.
איך להכין פילה דניס במחבת – הרכיבים
- 2 דגי דגי דניס נקיים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- 1 לימון, פרוס
- חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
הוראות:
- מייבשים את דג הים עם נייר סופג. מתבלים את שני הצדדים במלח ופלפל.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
- מניחים את דגי הים בתבנית. מבשלים כ-4-5 דקות מכל צד או עד שהעור פריך וזהוב.
- מוסיפים את השום הפרוס והלימון מסביב לדג. מבשלים במשך דקה, תוך ערבוב השום כדי למנוע שריפה.
- אם משתמשים, יוצקים את היין הלבן למחבת. תן לזה להתבשל במשך 2-3 דקות כדי לאפשר לאלכוהול להתאדות.
- מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים עוד 5-7 דקות, או עד שהדג מוכן.
- מקשטים בפטרוזיליה טרייה לפני ההגשה.
בתאבון!