נעמי שושן משתפת אותנו במתכון שלה לפיצה ביתית עבה כמו בפיצרייה
מצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח (3.5 כוסות )
כפית סוכר
כף שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
כפית מלח
כוס ורבע מים פושרים
לרוטב:
2 עגבניות מגורדות
2 שיני שום
2 קופסאות קטנות של רסק
3-4 כפות שמן זית
כפית סוכר
מעט מלח
תבלין לפיצה או אורגנו או בזיליקום
לפיזור מעל הפיצה:
גבינה צהובה מגורדת
תוספות שאוהבים: זיתים,פטריות,בצל או כל תוספת שאוהבים
אופן הכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק מלבדהמלח במעבד מזון ועבד לבצק חלק,לקראת הסוף של העיבוד להוסיף את המלח.
2. ליצור מהבצק כדור ,לכסות ולהתפיח במשך 40 דקות.
3. בזמן שהבצק תפוח להתחיל להכין את הרוטב:שמים את כל חומרי הרוטב בסיר ולבשל על אש נמוכה למשך 5 דקות.
4. לאחר תפיחת הבצק,מוציאים אוויר ומחלקים ל-2 ומרדדים לצורת עיגול ומסדרים על תבנית פיצה עגולה (אם אין תבנית לשים על נייר אפייה ולשים על הרשת של התנור),
ושמים מעל את הרוטב,מעל את הגבינה המגורדת ומעל את התוספות שאוהבים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות.
מתכונים נוספים:
פיצה מתכון קל לילדים / פיצה ללא התפחה / פיצה ביתית מתכון מושלם / מתכון לפיצה מרגריטה / בצק לפיצה / פיצה ביאנקה
מתכון זה הינו חלק מאוסף: מאפים