חיפוש

מתכון לפירות יבשים מקורמלים – חגיגה של טעמים לט"ו בשבט

פירות יבשים מקורמלים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פירות יבשים מקורמלים, פינוק מענג שהוא גם טעים וגם מזין, נהנו בתרבויות שונות במשך מאות שנים. בארץ נהוג לאכול מגוון פירות יבשים בט"ו בשבט.

קבלו מתכון ייחודי וטעים במיוחד של פירות יבשים מקורמלים – מעדן אמיתי.

מתכון זה, המושרש במסורת של שימור הפירות והשבחת טעמם, מציע טוויסט מודרני בתהליך הקירמול שלו. זוהי תערובת מושלמת של מתיקות טבעית, מרקם לעיס, ורמז קל של קרמל. המנה הזו היא לא רק קינוח; זהו תוספת צדדית שיכולה להעלות את הטעם של מנות רבות. אידיאלי לארבע מנות, זהו מתכון נפלא למפגשים משפחתיים או ללילה נעים.

לגבי מתכון זה

זמן ההכנה הוא בערך 30 דקות, מה שהופך אותו לתוספת מהירה אך מרשימה לרפרטואר הקולינרי שלך. בסולם קושי, הייתי מדרג אותו כבינוני, בעיקר בגלל שהקרמל דורש מעט תשומת לב לפרטים. אבל אל דאגה, אני אדריך אותך בכל שלב עם הוראות קלות לביצוע.

רכיבים:
פירות יבשים מעורבים (כמו משמש, תאנים, צימוקים, תמרים) – 300 גרם
סוכר מגורען – 100 גרם
מים – 60 מיליליטר
חמאה – 2 כפות (30 גרם)
אבקת קינמון – ½ כפית
אגוז מוסקט (מגורר) – קורט
גרידת תפוז – מ-1 תפוז
מיץ לימון – 1 כף
מלח ים – קורט

יתרונות תזונתיים:
פירות יבשים מקורמלים הם מעצמה של חומרים מזינים. הם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים חיוניים (כמו A, B ו-C), ומינרלים כמו אשלגן, מגנזיום וברזל. הסיבים מסייעים לעיכול והסוכרים הטבעיים מספקים דחיפה אנרגטית בריאה. בנוסף, תוספת של תבלינים כמו קינמון ואגוז מוסקט מביאה נוגדי חמצון, מה שהופך את המנה הזו לבחירה מענגת ומזינה.

שלבים להכנת פירות יבשים מקורמלים:

  1. מכינים את הפירות: מתחילים בקצוץ את הפירות היבשים לחתיכות בגודל ביס אם הם גדולים מדי. זה מבטיח קרמליזציה אחידה.
  2. הכנת הקרמל: בתבנית טפלון גדולה מערבבים סוכר ומים. מחממים את התערובת הזו על אש בינונית. הימנע מערבוב; פשוט מערבבים את המחבת מדי פעם לחימום אחיד.
  3. קרמליזציה: שימו לב שתערובת הסוכר מקבלת צבע ענברי בהיר. זה בדרך כלל לוקח בערך 7-10 דקות. היו קשובים כדי להימנע משריפת הקרמל.
  4. הוספת פירות: לאחר שהקרמל מוכן, מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות את הפירות היבשים למחבת. מערבבים בעדינות כדי לצפות את הפירות בקרמל.
  5. מתבלים: מוסיפים חמאה, קינמון, אגוז מוסקט וקורט מלח ים. מערבבים בעדינות. החמאה מוסיפה גימור מבריק ועושר למנה.
  6. נגיעות אחרונות: סיים בהוספת גרידת תפוז ונתז מיץ לימון. זה מוסיף טעם רענן וחריף, מאזן את המתיקות.
  7. להתקרר: מורחים את הפירות המקורמלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. תנו להם להתקרר. לאחר התקררות הם יקבלו מרקם נעים ולעיס.

חלופות מתכון:
לגרסה טבעונית, החליפו חמאה בשמן קוקוס והקפידו שהסוכר יהיה ידידותי לטבעוני.
הוסף אגוזים או זרעים קלויים לקבלת קראנץ' נוסף וחיזוק תזונתי.
טיפים לשלמות:
השתמשו במחבת בעלת תחתית כבדה לפיזור חום אחיד.
שמור עין פקוחה במהלך הקרמליזציה; זה יכול לעבור ממושלם לשרוף תוך שניות.
נסה עם שילובי פירות שונים כדי למצוא את התערובת האהובה עליך.

הגישו אותו כחטיף עצמאי, מפזרים מעל סלטים, או שילוב עם יוגורט או גלידה. זה גם מהווה תוספת נהדרת לשיבולת שועל או לביבות.

תהנה להכין ולהתענג על הפינוק המענג הזה! זכרו, בישול הוא אומנות, אז אתם מוזמנים להוסיף את הטאץ' האישי שלכם למתכון הזה. קרמל שמח

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות