מתכון לפיתה כוסמין תענוג ארוז בחומרים מזינים
היום אנחנו צוללים לתוך העולם המופלא של פיתות כוסמין. הדגן העתיק הזה, הכוסמין, מטלטל מטבחים במשך מאות שנים, והמתכון הזה כאן כדי להביא את הטעימות הזו לשולחן שלך. עמוסה בכל טוב בריא, פיתה הכוסמין הזו היא לא רק פינוק טעים אלא גם מעצמה תזונתית.
כוסמין קיים מאז ומעולם. תרבויות עתיקות חיו על משהו טוב. זה בן דוד רחוק לחיטה אבל עם טעם אגוזי יותר. המתכון שלנו נותן כבוד לפיתה המסורתית, אבל עם טוויסט כוסמין שיגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד משמחה.
רכיבים:
- 3 כוסות קמח כוסמין
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כף שמרים יבשים פעילים
- 1 ¼ כוסות מים חמימים (בערך 43°C)
אופן הכנה:
- מערבבים: מערבבים בקערה קמח כוסמין, מלח, סוכר ושמרים.
- אהבה נוזלית: הוסיפו שמן זית למים חמימים, ואז ערבבו אותו באיטיות לתוך החומרים היבשים. ללוש עד שהוא נהיה חלק.
- לתפוח ולהבריק: מניחים לבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את עצמו. רמז על רשימת ההשמעה של סבלנות.
- מחלקים: מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומגלגלים אותם לכדורים.
- מגלגלים: מגלגלים כל כדור לעיגול בגודל 15 ס"מ. עבור עבה או דק יותר בהתאם להעדפה שלך.
- לחמם את הדברים: לחמם מראש את המחבת שלך. זרקו פיתה ותראו את הקסם קורה – הוא יתנפח כמו בלון גאה.
- הפוך את זה טוב: מבשלים את שני הצדדים עד להזהבה. חזור על הריקוד עם השאר.
- תהנה מהניצחון: פיתה כוסמין טרייה וחמה מוכנה לטלטל את הצלחת שלך.
אפשרויות חלופיות:
לחברינו הכשרים, ודאו שהשמרים שלכם יהיו בעלי כשרות. אתה יכול להחליף שמן זית בשמן ניטרלי אם זה הקטע שלך. ניסוי עם קמח כוסמין מלא לקבלת מרקם לבבי יותר. המתכון הזה הוא הקנבס שלך – צבע אותו איך שאתה רוצה.
יתרונות תזונתיים:
- כוסמין הוא כמו גיבור העל של הדגנים. הוא עשיר בסיבים, חלבון וחומרים מזינים שונים.
- אתה לא רק אוכל לחם, אתה עומס על נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.
- זוהי בחירה בריאה עבור אלה המחפשים להגביר את המשחק התזונתי שלהם.
כמות: מתכון זה מכין כ-8 פיתות, מושלם לארוחות ערב משפחתיות או הכנת ארוחה.
זמן הכנה: מההתחלה ועד הסוף, שעתיים בערך. זה אולי נראה כמו מתיחה, אבל רוב הזמן הזה הוא בשביל שהבצק יתפח – מספיק זמן להתעדכן בתוכנית הטלוויזיה האהובה עליך או לעשות הפסקת ריקוד מהירה.
רמת קושי: בינונית אך בר ביצוע לחלוטין בסדר, אל תיבהל, הכנת פיתה כוסמין היא לא מדע טילים.
טיפים למדהימות:
- לישה מושלמת: אל תמהר את תהליך הלישה. תן לבצק הזה קצת אהבה לתוצאה סופית אוורירית.
- קסם מים חמים: המים לשמרים צריכים להיות רק חמימים למגע. חם מדי או קר מדי, והשמרים שלך עשויים להחליט לנמנם.
- תהיו יצירתיים: זרקו פנימה כמה עשבי תיבול או תבלינים לתוך הבצק לפיצוץ טעמים.
הנה לכם, אנשים! לחם פיתה כוסמין – כי החיים קצרים מדי ללחם תפל. התכוננו להתענג על הטוב העתיק עם טוויסט מודרני. בישול שמח, וזכרו, המטבח הוא מגרש המשחקים שלכם!