מתכון לפנקייק לילדים ב- 10 דקות! חובה לנסות
דבר בטוח! לפניכם מתכון מהנה וקל לפנקייקים אווריריים המושלם לילדים וניתן להקציף אותם תוך 10 דקות בלבד! פנקייקים הם פינוק ארוחת בוקר קלאסי שאהוב על אנשים מכל הגילאים, והמתכון הזה בוודאי יהפוך לחביב המשפחה.
פנקייקים היו מצרך ארוחת בוקר במשך מאות שנים, עם וריאציות שנמצאות בתרבויות בכל רחבי העולם. מקרפים צרפתיים ועד אוקונומיאקי יפני, יש פנקייק לכל חיך. המתכון הזה שואב השראה מהפנקייק האוורירי בסגנון אמריקאי, הידוע במרקם הקליל והאוורירי שלו.
רכיבים:
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 2 כפות סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- ביצה 1
- 1 כוס חלב
- 2 כפות חמאה מומסת או שמן צמחי
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, ניתן להשתמש בחלב שאינו חלבי כמו חלב שקדים או חלב סויה, ולהחליף חמאה בשמן צמחי. ניתן להשתמש בתערובות קמח ללא גלוטן גם לבעלי רגישות לגלוטן.
הוראות הכנה:
- מחממים מראש מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית.
- בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצה, ואז מערבבים פנימה את החלב, החמאה המומסת או השמן, ותמצית וניל אם משתמשים.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. זה בסדר אם יש כמה גושים.
- משמנים את המחבת שחוממת מראש במעט חמאה או שמן.
- יוצקים כ-1/4 כוס מהבלילה על המחבת לכל פנקייק. מבשלים עד שנוצרות בועות על פני השטח והשוליים נראים מיוצבים, כ-2-3 דקות.
- הופכים את הלביבות ומבשלים עוד 1-2 דקות עד להזהבה ומבושלות.
- מגישים חם עם התוספות האהובות עליכם כמו סירופ מייפל, פירות טריים או כף יוגורט.
יתרונות תזונתיים:
- פנקייקים עשויים ממרכיבים שלמים כמו קמח, ביצים וחלב מספקים מקור טוב לפחמימות לאנרגיה, יחד עם חלבון מהביצים.
- הוספת פירות כמו בננות או אוכמניות יכולה להגדיל את תכולת הסיבים והוויטמינים, מה שהופך אותם לבחירה מזינה לארוחת הבוקר.
- בחירה בקמח מלא יכולה להגביר את תכולת הסיבים עוד יותר.
כמות וקושי: מתכון זה מכין כ-8 פנקייקים בגודל בינוני, מושלם להאכלת משפחה בת ארבע נפשות. זה מדורג כקל בסולם הקושי, מה שהופך אותו מתאים לטבחים מתחילים ובקרים עמוסים.
טיפים לשיפור:
- לפנקייקים אווריריים במיוחד, הפרידו את החלמונים והחלבונים. מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות, ואז מקפלים אותם בעדינות לתוך הבלילה.
- כדי לשמור על פנקייק חמים בזמן בישול שאר המנה, מניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה בתנור נמוך (בסביבות 95 מעלות צלזיוס).
- נסה עם הוספת תערובות כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים או תפוח מגורר לתוספת טעם ומרקם.
תיהנו מהפנקייקים האלה כאפשרות ארוחת בוקר טעימה ומזינה שבטוח תשמח ילדים ומבוגרים כאחד!