חיפוש

מתכון לפריטטה קישואים טעים אש ומפנק בקטע קיצוני

פריטטה קישורים מדהימה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי, חברים חובבי אוכל! היום נדבר על מנה שכיף להגיד אותה כמו לאכול אותה: פריטטה קישואים. פריטטה, שמקורה באיטליה, היא בעצם חביתה עבה ומלאה בירקות, גבינה ולפעמים בשר. זוהי מנה רב-תכליתית שתוכלו ליהנות ממנה לארוחת בוקר, צהריים או ערב. הכוכב של הפריטטה שלנו היום הוא הקישוא הצנוע אך האדיר, דלעת קיץ שהיא לא רק טעימה אלא גם עמוסה בחומרים מזינים.

פריטטה קישואים: תענוג ארוז בצמחייה

מנות: מתכון זה משרת כ-4 אנשים.

זמן הכנה: כ-10 דקות.

זמן בישול: 20 דקות.

זמן כולל: 30 דקות. זו ארוחה מהירה ומזינה!

קושי: קל. נהדר למתחילים ולחובבי פריטטה כאחד.

רכיבים:

4 ביצים גדולות
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או חלופה טבעונית)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: עשבי תיבול כמו בזיליקום או פטרוזיליה לקישוט

איך מכינים פריטטה קישואים במחבת ובתנור – השלבים

  1. הכנת ירקות: מחממים כף שמן זית במחבת טפלון על אש בינונית. מטגנים את הבצל והשום עד לריכוך. מוסיפים את פרוסות הקישואים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהם רק רכים.
  2. טורפים ביצים: טורפים בקערה את הביצים עם הפרמזן המגורר, מלח ופלפל.
  3. מאחדים: יוצקים את תערובת הביצים על הקישואים שבתבנית. הטו את המחבת כדי להבטיח שהביצים מפוזרות באופן שווה.
  4. בישול: תן לזה להתבשל על אש בינונית-נמוכה. כשהשוליים מתחילים להתייצב (כ-5-7 דקות) מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש (כ-180 מעלות) ואופים עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה קלות. זה אמור לקחת בערך 10-15 דקות.
  5. מגישים: מניחים לו להתקרר כמה דקות, ואז מחליקים אותו על צלחת. מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.

יתרונות תזונתיים:

קישואים דלים בקלוריות אך עשירים בסיבים, ויטמינים ומינרלים כמו אשלגן ומנגן. ביצים מספקות חלבון איכותי וחומרי תזונה חיוניים. שמן זית הוא מקור טוב לשומנים חד בלתי רוויים (השומנים הבריאים!).

כשרות וחלופות אחרות:

לגרסה כשרה, השתמשו בגבינה בעלת תעודת כשרות וודאו שכל שאר המרכיבים עומדים בתקני הכשרות.
אם אתם טבעונים, החליפו ביצים בתערובת קמח חומוס ומים והשתמשו בחלופה של גבינה ללא חלב.

טיפים לבישול:

לתוספת טעם, הוסיפו קורט אגוז מוסקט או פלפל קאיין לתערובת הביצים.
אתה יכול גם לזרוק ירקות אחרים כמו פלפלים או תרד לחיזוק התזונה.
פריטטה היא דרך מצוינת להשתמש בשאריות – אל תהסס להיות יצירתיים עם מה שאתה מוסיף!
שיטות בישול:

מתכון זה כולל גם בישול בכיריים וגם בתנור. אם אין לכם תבנית מתאימה לתנור, פשוט מכסים את התבנית במכסה על הכיריים ומבשלים על אש נמוכה עד שהפריטטה מתייצבת.

פריטטה זוקיני היא הארוחה המושלמת לכל שעה ביום, המציעה דרך טעימה לאכול את הירקות שלך. זה פשוט, מספק וניתן להתאמה עד אין קץ. בין אם אתה טירון בישול או מקצוען מנוסה, המנה הזו בטוח תרשים. אז, קח את המרית שלך ובואו נתחיל לבשל

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות