חיפוש

מתכון לפריקה (פריקי) עם ירקות – טעמים עשירים ומדהימים

מתכון לפריקה עם ירקות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פריקה עם ירקות (או פריקי עם ירקות) היא מנה דשנה ובריאה המשלבת את הטעם המעושן של פריקה (חיטה ירוקה צעירה) עם ערבוביה של ירקות טריים. המתכון הזה בהשראת המזרח התיכון הוא לא רק טעים אלא גם מזין. זוהי בחירה מצוינת למי שמחפש ליהנות מארוחה עשירה ומלאת טעם. הנה איך להכין את המנה המענגת הזו.

איך להכין פריקה עם ירקות – הרכיבים

  • 200 גרם פריקה (חיטה ירוקה צעירה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם ירקות מעורבים (גזר, אפונה, תירס ופלפלים עובדים היטב), חתוכים לקוביות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 400 מ"ל מרק ירקות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה או כוסברה, קצוצה (לא חובה, לקישוט)

שלבים:

  1. שוטפים את הפריקה תחת מים זורמים קרים ומסננים אותה.
  2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ דק והשום הטחון. מטגנים עד שהם הופכים רכים ושקופים.
  4. מוסיפים לסיר את קוביות הירקות המעורבים ומבשלים כ-5 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
  5. מערבבים פנימה את הפריקה השטופה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
  6. מוסיפים לסיר את הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הפפריקה והקינמון הטחון. מערבבים כדי לצפות את החומרים בתבלינים.
  7. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה.
  8. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר במכסה ונותנים לו להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהפריקה רכה וספג את רוב הנוזלים.
  9. מתבלים את המנה במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מתקנים לפי הצורך.
  10. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, לכמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  11. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה או כוסברה, אם רוצים.

פריקה עם ירקות היא מנה דשנה ומלאת טעם החוגגת את הטעם הארצי של הפריקה ואת הטריות של ירקות מעורבים. זהו מתכון רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו כמנה עיקרית או כתוספת. שילוב התבלינים הארומטיים מוסיף עומק למנה, מה שהופך אותה לבחירה משביעה וטעימה לכל ארוחה. תהנה מהפריקה הביתית שלך עם ירקות!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות