5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לפשטידת חצילים וגבינות מטריפה

דבר בטוח! הנה מתכון לפשטידת חצילים וגבינה שהיא לא רק טעימה אלא גם עמוסה בתזונה. הפשטידה המלוחה הזו היא מנה קלאסית שמקורה במטבח הים תיכוני, שבו יש חצילים בשפע וגבינה מוערכת. זוהי ארוחה מנחמת ומשביעה שיכולה להגיש כ-6-8 בטן רעבות, ולוקח בערך 1.5 שעות להכין מההתחלה ועד הסוף.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות עד שהם מתרככים ומשחימים קלות. מניחים בצד לצינון.
  3. במחבת על אש בינונית מטגנים את הבצל הקצוץ והשום הטחון בשמן זית עד לריכוך וריח, כ-5 דקות.
  4. מוסיפים למחבת את קוביות הפלפל האדום ומבשלים עוד 3-4 דקות עד לריכוך. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  5. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את גבינת הריקוטה, גבינת הפטה המפוררת, הביצים, האורגנו ותערובת הבצל המוקפץ. מערבבים היטב עד לאיחוד אחיד.
  6. מרפדים תבנית פשטידה משומנת בבצק עלים, מקפידים לכסות את התחתית והדפנות.
  7. מסדרים שכבה של פרוסות חצילים קלויים בתחתית הכלי המרופד במאפה.
  8. יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת החצילים, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  9. מעליו שכבה נוספת של פרוסות חצילים קלויים.
  10. מקפלים את שולי המאפה העודפים ליצירת קרום כפרי.
  11. אופים בתנור שחומם מראש 35-40 דקות עד שהמאפה מזהיב והמלית מתייצבת.
  12. מניחים לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות יש לוודא שהגבינה המשמשת היא כשרה. ניתן להחליף את הריקוטה והפטה בחלופות מוסמכות כשרות.

אל תהסס להתאים אישית את המילוי על ידי הוספת תרד, עגבניות מיובשות או פטריות לתוספת טעם ותזונה.

אם אתה לא חובב בצק עלים, אתה יכול להשתמש בבצק פאי מסורתי או אפילו בצק פילו לאופציה קלה יותר.

יתרונות תזונתיים:

קושי במתכון: בינוני

טיפים:

מקווה שאתה נהנה להכין ולהתענג על פשטידת החצילים והגבינות הטעימה הזו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות