5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
מתכון לפשטידת חצילים וגבינות מטריפה
דבר בטוח! הנה מתכון לפשטידת חצילים וגבינה שהיא לא רק טעימה אלא גם עמוסה בתזונה. הפשטידה המלוחה הזו היא מנה קלאסית שמקורה במטבח הים תיכוני, שבו יש חצילים בשפע וגבינה מוערכת. זוהי ארוחה מנחמת ומשביעה שיכולה להגיש כ-6-8 בטן רעבות, ולוקח בערך 1.5 שעות להכין מההתחלה ועד הסוף.
רכיבים:
- 2 חצילים בינוניים, פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
- 250 גרם גבינת ריקוטה (או גבינת קוטג')
- 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 2 ביצים
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חבילה אחת (כ-400 גרם) דפי בצק עלים, מופשרים אם קפואים
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות עד שהם מתרככים ומשחימים קלות. מניחים בצד לצינון.
- במחבת על אש בינונית מטגנים את הבצל הקצוץ והשום הטחון בשמן זית עד לריכוך וריח, כ-5 דקות.
- מוסיפים למחבת את קוביות הפלפל האדום ומבשלים עוד 3-4 דקות עד לריכוך. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את גבינת הריקוטה, גבינת הפטה המפוררת, הביצים, האורגנו ותערובת הבצל המוקפץ. מערבבים היטב עד לאיחוד אחיד.
- מרפדים תבנית פשטידה משומנת בבצק עלים, מקפידים לכסות את התחתית והדפנות.
- מסדרים שכבה של פרוסות חצילים קלויים בתחתית הכלי המרופד במאפה.
- יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת החצילים, מפזרים אותה בצורה אחידה.
- מעליו שכבה נוספת של פרוסות חצילים קלויים.
- מקפלים את שולי המאפה העודפים ליצירת קרום כפרי.
- אופים בתנור שחומם מראש 35-40 דקות עד שהמאפה מזהיב והמלית מתייצבת.
- מניחים לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות יש לוודא שהגבינה המשמשת היא כשרה. ניתן להחליף את הריקוטה והפטה בחלופות מוסמכות כשרות.
אל תהסס להתאים אישית את המילוי על ידי הוספת תרד, עגבניות מיובשות או פטריות לתוספת טעם ותזונה.
אם אתה לא חובב בצק עלים, אתה יכול להשתמש בבצק פאי מסורתי או אפילו בצק פילו לאופציה קלה יותר.
יתרונות תזונתיים:
- חצילים דלים בקלוריות ועשירים בסיבים, מה שהופך אותם למעולים לניהול משקל ובריאות מערכת העיכול.
- גבינת ריקוטה מספקת חלבון וסידן, החיוניים לבריאות העצם ולתפקוד השרירים.
- גבינת פטה מוסיפה טעם חריף ומהווה מקור טוב לסידן וזרחן.
- פלפלים עשירים בויטמין C, נוגדי חמצון וסיבים תומכים בתפקוד החיסוני ובבריאות הלב.
קושי במתכון: בינוני
טיפים:
- להעצמת הטעם אפשר לפזר מעט גבינת פרמזן מגוררת על הפשטידה לפני האפייה.
- הקפידו לנקז היטב את עודפי הלחות מפרוסות החציל הקלוי כדי למנוע מהפשטידה להיות מימית מדי.
- הגישו את פשטידת החצילים והגבינה עם סלט בצד או לחם פריך לארוחה שלמה.
מקווה שאתה נהנה להכין ולהתענג על פשטידת החצילים והגבינות הטעימה הזו!