ליאת נחמני משתפת אותנו במתכון שלה לקאפקייקס שוקולד
מצרכים:
לבלילה:
כוס קמח
רבע כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף תמצית וניל
2 ביצים
כפית אבקת אפייה
רבע כוס חלב
250 גרם שמנת חמוצה
להכנת הקצפת
250 מ״ל שמנת מתוקה
חצי כוס שוקולד השחר
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
למילוי משתמשים בשוקולד השחר
לקישוט
מעט שוקולד מריר מגורד
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הבלילה-שמים בקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים לתערובת אחידה ואז מוסיפים את שאר מוצרי הבלילה (שמן,תמצית וניל,ביצים) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים לתוך תבנית קאפקייקס או לתוך ניירות קאפקייקס עד 2/3 מגובה התבנית או הנייר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא יבש.
2. מכינים את הקצפת – מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג וניל עד לקבלת קצפת חזקה ויציבה ואז מוסיפים לקצפת את ממרח השוקולד וממשיכים להקציף עד אשר השוקולד מתאחד(יש להמנע מהקצפת יתר)
3. שמים מעט ממרח שוקולד השחר בתוך שק זילוף ללא צנטר ולא חתוך בקצה ושמים בתוך כוס מים חמים למשך חצי דקה עד אשר השוקולד נמס מעט,מנגבים היטב את שקית הזילוף,חותכים את הקצה מעט ומזלפים מעט שוקולד בתוך כל קאפקייק.
4. לסיום מזלפים מעל כל קאפקייק את הקצפת שהכנו וניתן לקשט בשוקולד מריר.