5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
קדירת בשר הוא התגלמות של אוכל מנחם, מנה המפגישה נתחי בשר רכים ועסיסיים, רוטב עשיר וטעים ומגוון ירקות, הכל אפויים לשלמות.
זו מנה שממלאת את הבית בניחוחות מפתים, מבטיחה ארוחה משביעה ומחממת לב. מתכון זה נועד להיות פשוט ועם זאת טעים, תוך שימוש במרכיבים שמתמזגים יחד בתנור כדי ליצור מנה שגדולה מסך חלקיה. זה מושלם לארוחת ערב משפחתית נעימה, ושאריות (אם יש כאלה!) אפילו טובות יותר למחרת.
איך להכין קדירת בשר עם ירקות בתנור – רכיבים
- 500 גרם בשר בקר או טלה חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים פרוסים (עובי 1 ס"מ)
- 2 גבעולי סלרי, פרוסים (עובי 1 ס"מ)
- פחית 400 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
- 500 מ"ל ציר בקר או ירקות
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית רוזמרין מיובש
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות קמח לכל מטרה (לעיבוי, לא חובה)
- אופציונלי לציפוי: 200 גרם תפוחי אדמה פרוסים (עובי 1 ס"מ) או שכבת בצק עלים
שלבי הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מחממים את שמן הזית בתבנית גדולה ומתאימה לתנור על אש בינונית-גבוהה. משחימים את קוביות הבשר בקבוצות, ואז מניחים בצד.
- לאותה מנה מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהם רכים.
- מחזירים את הבשר למנה, מוסיפים גזר וסלרי. מערבבים היטב.
- מפזרים קמח אם משתמשים ומבשלים כמה דקות.
- מוסיפים את קוביות העגבניות, המרק, הטימין, הרוזמרין, עלי הדפנה, המלח והפלפל.
- מביאים לרתיחה, ואז מכסים במכסה או בנייר כסף.
- מכניסים לתנור ואופים 1.5 עד 2 שעות, עד שהבשר רך.
- אם מוסיפים תפוחי אדמה, מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה ואופים ללא כיסוי במשך 45 הדקות האחרונות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
- לחילופין, אם משתמשים בבצק עלים, מכסים את התבשיל במאפה, מברישים בשטיפת ביצים ואופים לפי הוראות הבצק עד להזהבה.
- מוציאים את עלי הדפנה לפני ההגשה.
מתכון תבשיל בשר זה הוא חגיגה של בישול מסורתי, שבו אפייה איטית מביאה את עומק הטעמים, והופכת כל ביס לחוויה מענגת. הגישו אותו ישר מהתנור לארוחה שבטוח תספק כל תיאבון.