3.8/5 - למתכון דירוג של 22 חובבי בישול
קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, קוביות תפוחי אדמה הן תוספת צדדית ואהובה שיכולה ללוות כמעט כל מנה עיקרית. המתכון הפשוט אך הטעים הזה מעלה את תפוח האדמה הצנוע לפינוק מענג בדיוק עם הכמות הנכונה של תיבול ופריכות. בין אם אתם מגישים אותם לצד מנה בשרית דשנה או נהנים מהם כחטיף עם המטבל האהוב עליכם, קוביות תפוחי האדמה האלה בטוח יהיו להיט. המפתח להשגת המרקם המושלם טמון בטכניקת הבישול, אותה נחקור במתכון קל לביצוע.
איך להכין קוביות תפוחי אדמה קריספיות – הרכיבים
- 4 תפוחי אדמה גדולים (כ-800 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כפית אבקת שום
- עשבי תיבול טריים (כמו רוזמרין או טימין), קצוצים דק, לקישוט (לא חובה)
שלבים:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומרתיחים כ-5 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להם להתייבש כמה דקות.
- בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה ואבקת השום.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלות לקערה ומערבבים עד שהן מצופים באופן אחיד בתערובת התיבול.
- מורחים את קוביות תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שהם פריכים וזהובים, הופכים אותם באמצע זמן הבישול.
- מפזרים עשבי תיבול טריים לפני ההגשה, אם משתמשים.
קוביות תפוחי האדמה האלה, עם הקצוות הפריכים והמרכזים האווריריים שלהן, הן לא רק תוספת אלא עדות לרבגוניות המענגת של תפוח האדמה. הם מושלמים לטבילה, שיתוף או פשוט להתענג ביס אחר ביס.