אופירה פחימה יחיא משתפת אותנו במתכון שלה למגוון קישים במילויים שונים.
לתחתית הקיש לתבנית פאי 28:
מצרכים :
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח / קמח רגיל ועוד 1/2 שקית אבקת אפיה
1 כף מלח
אופן ההכנה :
ללוש בקערה הכל יחד לבצק אחיד
על נייר אפיה מקומח מעט לפתוח את הבצק לעיגול גדול , לשמן מעט תבנית פאי ולהעביר את הבצק את השאריות למעלה לחתוך , לחורר במזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה .
מצרכים לרויאל כללי :
1 שמנת מתוקה ( 250 מל )
3 ביצים לארג'
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
עכשיו לרעיונות :
קיש בצל:
מוספים לרויאל 1 כף מרק בצל , מטגנים 2 בצלים חתוך לרצועות ומוסיפים לרויאל , עם מטרפה ידנית מערבבים את כל מצרכי הרויאל מוספים את המלית לדוגמא בצל מטוגן יוצקים מעל הבצק מפזרים מעל 200 גרם גבינה בולגרית וגבינת פרמזן לתנור ב 190 מעלות בטורבו עד להזהבה .
קיש פטריות :
מטגנים בצל אחד , 2 קופסאות שימורים של פטריות חתוכות , 1 כף אבקת מרק פטריות מוסיפים לרויאל וכל השאר כמו הקיש הראשון .
קיש חצילים :
מטגנים 1 חציל חתוך לקוביות , מכינים רויאל רגיל לפי המתכון הנל מעבירים לתבנית הפאי מסדרים חצילים מעל הקיש ועגבניות שרי שלמות וכן הלאה כמו הקיש הראשון .
קיש תרד :
לטגן 1 בצל קצוץ , 1 חבילת תרד להוסיף לתבל במלח ופלפל שחור , להוסיף לרויאל וכן הלאה כמו הקיש הראשון .
מתכון נוסף לקיש פטריות: