קיש הוא מנה מלוחה נצחית שמתאימה לכל ארוחה ביום. בין אם מוגש חם או קר, מילוי הרפרפת העשיר שלו השוכן בתוך קרום מאפה מתקלף אף פעם לא מצליח לשמח. מתכון קיש קלאסי זה הוא רב תכליתי, ומאפשר לך להתאים אותו עם המרכיבים האהובים עליך. תיהנו ממנו לארוחת בוקר, בראנץ', צהריים או ערב לצד סלט טרי לארוחה משביעה וטעימה.
רכיבים:
עבור הקרום:
– 200 גרם קמח לכל מטרה
– 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
– 1/2 כפית מלח
– 3-4 כפות מים קרים
למילוי:
– 4 ביצים גדולות
– 200 מ"ל שמנת כבדה
– 100 מ"ל חלב
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 100 גרם גבינה מגוררת (כגון גרוייר, צ'דר או אמנטל)
– 100 גרם בייקון מבושל או בשר חזיר, חתוך לקוביות
– 1 בצל קטן, קצוץ דק
– 1 כף חמאה או שמן זית
שלבים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית קיש בגודל 23 ס"מ (9 אינץ') או תבנית פאי.
2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את החמאה הקרה לקוביות ומשפשפים אותה לתוך תערובת הקמח בקצות האצבעות עד שהיא מזכירה פירורי לחם גס.
3. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים, כף בכל פעם, ומערבבים עד שהבצק מתאחד. שימו לב לא לעבוד יותר מדי עם הבצק.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול מעט גדול יותר מכלי הקיש שלכם. מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית המשומנת, מהדקים אותו בעדינות לתחתית ומעלה הדפנות.
5. לקצץ עודפי בצק התלויים על הקצוות. דוקרים את תחתית הבצק במזלג כדי למנוע ממנו להתנפח במהלך האפייה. מניחים את המנה במקרר בזמן שאתם מכינים את המילוי.
6. במחבת ממיסים את החמאה או מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
7. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, השמנת הכבדה, החלב, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מפזרים את הגבינה המגוררת, בייקון מבושל או בשר חזיר ובצל מוקפץ באופן שווה על תחתית הקרום המוכן.
9. יוצקים את תערובת הביצים על המילוי שבקרום, מוודאים שהכל יתפזר בצורה אחידה.
10. מעבירים בזהירות את הקיש לתנור שחומם מראש ואופים 35-40 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והקרום מזהיב.
11. לאחר האפייה מוציאים את הקיש מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני שפורסים ומגישים.
12. מגישים את הקיש הקלאסי חם או בטמפרטורת החדר, מעוטר בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
13. תהנו מהקיש הביתי והטעים שלכם עם המשפחה והחברים!