היי, חובבי מטבחים! היום אני חולק מתכון מענג כמו שהוא בריא – קיש מנגולד. אם אתה חובב מאפים מתקלפים, רפרפת שמנת והמון ירקות, התכונן להרפתקה של בלוטת טעם.
מנגולד (עלי סלק) – מאיפה זה מגיע אלינו?
מקורו של הקיש במטבח הצרפתי, אך הפופולריות שלו התפשטה ברחבי העולם. זוהי פשטידה מלוחה במילוי תערובת קרמית דמוית רפרפת, וניתן למלא אותה כמעט בכל דבר שאוהבים. הגרסה שלנו היום כוללת מנגולד שוויצרי, ירוק עלים שמוסיף פרץ של צבע ותזונה.
איך להכין קיש מנגולד – הרכיבים
עבור הקרום:
1 1/4 כוסות קמח לכל מטרה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות
3-4 כפות מי קרח
למילוי:
1 צרור מנגולד, גבעולים הוסרו ועלים קצוצים
1 בצל קטן, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
200 גרם גבינת גרוייר, מגורדת
4 ביצים גדולות
1 1/2 כוסות חלב (חלב מלא לשמנת)
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט (לא חובה אבל מוסיף ארומה מקסימה)
מנות, זמן ורמת מיומנות
מתכון זה מושלם לצלחת פשטידה בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ) ומשרת כ-6 אנשים רעבים. זמן ההכנה הוא כ-30 דקות, בתוספת 30 דקות לקירור הבצק. זמן האפייה לוקח בערך 35-40 דקות. רמת קושי? הייתי מדרג את זה כבינוני. הקרום יכול להיות קצת קפדני, אבל יש לך את זה!
שיקולי כשרות ותזונתיים
לאוכלי כשרות, הקפידו שמוצרי החלב שלכם יהיו בעלי כשרות. כדי להפוך אותו לצמחוני, השמיטו את הבייקון והוסיפו עוד ירקות או גבינה. אתה יכול גם להשתמש בתחליף חלב ללא חלב לגרסה ללא לקטוז.
יצירת קסם קיש: צעד אחר צעדעבור הקרום:
- במעבד מזון מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את החמאה הקרה והחתוכה לקוביות ומקציפים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
- מוסיפים בהדרגה מי קרח, כף אחת בכל פעם, ומקציפים עד שהבצק מתחיל להתאחד. זה צריך להחזיק יחד כאשר צובט.
- הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות, ללוש אותו כמה פעמים כדי לאחד אותו ויוצרים ממנו דסקית. עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות.
- למילוי: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס).
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל והשום הקצוצים עד שהם הופכים ריחניים ושקופים.
- מוסיפים את עלי המנגולד השוויצרי ומבשלים עד שהם נבולים וכל הלחות העודפת מתאדה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח כך שיתאים לתבנית הפאי שלך. מהדקים אותו לתוך הכלי וקצץ כל עודף.
- מפזרים מחצית מגבינת גרוייר המגורדת על תחתית הבצק.
- מורחים את תערובת המנגולד השוויצרי באופן שווה על גבי הגבינה.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים והחלב. יוצקים את התערובת הזו על המנגולד השוויצרי.
- מפזרים מעל את יתרת הגבינה.
- מניחים את הקיש על נייר אפייה (כדי לתפוס נשפך) ואופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון מזהיב.
- מניחים לקיש להתקרר כמה דקות לפני שפורסים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
תובנות תזונה
קיש מנגולד הוא מעצמה תזונתית, עמוסה בוויטמינים, מינרלים וסיבים. זהו מקור מצוין לנוגדי חמצון, בעוד שהביצים והחלב מספקים חלבון וסידן. הקיש הזה הוא ארוחה מאוזנת בפרוסה.
טיפים לשדרוג המתכון
אפשר להכין את הקרום מבעוד מועד ולהקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר.
אל תהסס להיות יצירתי עם המילוי – פטריות, תרד או עגבניות מיובשות כולם מהווים תוספות טעימות.
אל תמהר את תהליך הקירור; זה עוזר לקארד להתייצב כראוי.
לסיכום
הנה לכם – קיש מנגולד מענג המושלם לבראנץ', צהריים או ערב. זהו ערבוב של טעמים ומרקמים שבטוח יספק את התשוקה שלך למשהו מלוח ומשביע. אז, לחמם את התנור ולהתכונן ליהנות מנתח גן קיש תוצרת בית