קציצות טופו אפויות הן חלופה טעימה ומזינה על בסיס צמחי לקציצות מסורתיות. הם עמוסים בטעמים, הודות לתערובת של עשבי תיבול, תבלינים וטופו, המספקת קנבס מושלם לספוג את כל התבלינים.
כדורי בשר אלו אידיאליים עבור אלו המבקשים לשלב יותר טופו בתזונה שלהם מבלי לוותר על המרקם או הטעם. הם פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, וניתן להגיש אותם עם פסטה, בכריכים, או כמתאבן טעים עם רוטב הטבילה האהוב עליך. אפייתם מציעה אפשרות בריאה יותר בהשוואה לטיגון, מבלי להתפשר על הקראנץ' הטעים שהופך אותם לבלתי ניתנים לעמוד בפניהם.
איך להכין קציצות טופו בתנור – הרכיבים
- 400 גרם טופו יציב
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן זית
- 75 גרם פירורי לחם
- 2 כפות שמרים תזונתיים
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
איך מכינים קציצות טופו אפויות בתנור שלב אחר שלב בקלי קלות
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- לחץ על הטופו למשך 20 דקות כדי להסיר עודפי לחות, ואז מפוררים אותו לקערת ערבוב.
- מוסיפים לטופו המפורר את הבצל הקצוץ דק, השום הטחון, רוטב הסויה ושמן הזית. מערבבים היטב.
- שלבו את פירורי הלחם, השמרים התזונתיים, האורגנו, הבזיליקום, המלח והפלפל. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת היטב ונדבקת.
- יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים על תבנית האפייה המוכנה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות ויציבות למגע, הופכים באמצע זמן האפייה.
- מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.
קציצות הטופו האפויות הללו הן עדות לכמה טופו יכול להיות רב-תכליתי וטעים, מה שהופך אותן לתוספת מושלמת לכל ארוחה שבה אתה משתמש בקציצות באופן מסורתי. תיהנו מהם חמים מהתנור לקבלת המרקם והטעם הטובים ביותר.