יאללה, בואו נשים את ידינו על הכנת קציצות טופו מדהימות לחלוטין! המתכון הזה הוא טוויסט מודרני לקציצה הקלאסית, המספק את הביקוש הגובר לחלופות צמחיות. מקורם מהרצון ליצור אופציה ללא בשר שהיא גם טעימה ומשביעה, קציצות הטופו הפכו לבחירה פופולרית בקרב צמחונים, טבעונים ואפילו אוכלי בשר שמחפשים אלטרנטיבה בריאה יותר.
מתכון זה יניב כ-15-20 קציצות, מושלם להגשה של 4-5 אנשים. זה לוקח בערך שעה בסך הכל להכין ולבשל. בסולם הקושי, הייתי אומר שזה בינוני – קצת מאמץ אבל הו-כל כך שווה את זה.
איך להכין קציצות טופו טבעוניות וטעימות אש – הרכיבים
- טופו מוצק – 400 גרם
- פירורי לחם – 1 כוס (בערך 120 גרם)
- בצל מגורר – 1 בינוני
- שיני שום, טחונות – 2
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק – 1/4 כוס
- רוטב סויה – 2 כפות
- שמרים תזונתיים – 2 כפות
- תיבול איטלקי – 1 כפית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית – לטיגון
יתרונות תזונתיים:
קציצות טופו הן אוצר תזונתי. טופו, בהיותו מוצר סויה, הוא מקור פנטסטי לחלבון ומכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. הוא גם עשיר בברזל וסידן ואינו מכיל כולסטרול. הוספת שמרים תזונתיים לא רק מעניקה טעם גבינתי אלא גם מגבירה את תכולת ויטמין B12, שהוא חיוני בתזונה צמחית.
שלבים להכנת כדורי בשר טופו:
- הכנת הטופו: התחל בלחיצה על הטופו כדי להסיר עודפי לחות. עוטפים אותו במגבת מטבח נקייה או במגבות נייר, מניחים עליו חפץ כבד ונותנים לו לשבת כ-15-20 דקות.
- מפוררים את הטופו: לאחר הלחיצה, מפוררים את הטופו לקערת ערבוב גדולה. אתה רוצה שיהיה לו מרקם דמוי בשר טחון.
- מוסיפים את הטעמים: לטופו המפורר מוסיפים פירורי לחם, בצל מגורר, שום טחון, פטרוזיליה, רוטב סויה, שמרים תזונתיים, תיבול איטלקי, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- יוצרים את הקציצות: בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. מניחים אותם על צלחת או מגש.
- מבשלים את הקציצות: מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הקציצות, מבשלים אותן כ-10 דקות, הופכים אותן בעדינות להשחמה מכל הצדדים.
- הגישו או הוסיפו לרוטב: הגישו את היפהפיות הזהובות האלה כמו שהן עם רוטב טבילה או מבשלים אותן ברוטב הפסטה האהוב עליך לחליטת טעם נוספת.
חלופות מתכון:
לגרסה ללא גלוטן השתמשו בפירורי לחם ותמרי ללא גלוטן במקום ברוטב סויה.
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים.
טיפים לשלמות:
המפתח למרקם נהדר הוא בכבישת הטופו; אל תדלג על שלב זה!
לקבלת פרופיל טעם שונה, התנסה בהוספת עשבי תיבול או תבלינים שונים.
אם אתם מעדיפים לאפות, אפשר לאפות את הקציצות האלה בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.
הצעות הגשה:
חברו את כדורי הטופו האלה לרוטב ספגטי ומרינרה למנה קלאסית, או תהנו מהן עם רוטב שמנת פטריות ופירה.
והנה, קציצות הטופו הכי מדהימות! בין אם אתה צמחוני ותיק או סתם מנסה לשלב יותר ארוחות מהצומח בתזונה שלך, הקציצות האלה הן תוספת נהדרת לארסנל הקולינרי שלך. זכרו, בישול הוא רק נגיעות אישיות, אז אתם מוזמנים להיות יצירתיים! בישול שמח