5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לקציצות עדשים כתומות מטריפות

התכוננו לפרץ של טעמים עם כדורי הבשר הכתומים והעדשים התפוזים האלה! המתכון הזה הוא שילוב של השפעות ים תיכוניות ומזרח תיכוניות, המפגיש את הטוב הלבבי של העדשים עם בעיטת הדרים של תפוזים. בין אם אתם חובבי בשר ובין אם אתם מחפשים תענוג על בסיס צמחי, הקציצות האלה משמחות את הקהל. את מקורו של המתכון הזה אפשר לייחס לרצון למנה מלוחה ועמוסת חלבונים שהיא גם מזינה וגם טעימה.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מבשלים עדשים: בסיר בינוני מערבבים את העדשים הכתומות השטופות ומרק הירקות. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20-25 דקות או עד שהעדשים רכות. מסננים את כל הנוזלים העודפים.
  2. מטגנים ארומטיות: במחבת על אש בינונית מטגנים את הבצל הקצוץ והשום הטחון בשפריץ שמן זית עד לריכוך וארומטי.
  3. מערבבים: במעבד מזון מערבבים את העדשים המבושלות, ארומטיות מוקפצות, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, רסק עגבניות, כמון, כוסברה, מלח ופלפל. דופקים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצרים קציצות: בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור גולף. מניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה.
  5. מטגנים קציצות: מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. מטגנים את הקציצות עד להזהבה מכל הצדדים. זה אמור לקחת בערך 3-4 דקות לכל צד.
  6. מגישים ונהנים: לאחר הזהוב והקריספי מעבירים את הקציצות לצלחת הגשה. מקשטים בפטרוזיליה נוספת אם רוצים. הגישו אותם עם הרוטב האהוב עליכם, אורז או על מצע של ירקות מעורבים.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש במרק ירקות, פירורי לחם ומרכיבים נוספים. בנוסף, החליפו שמן זית לטיגון בשמן ידידותי לכשרות.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מכין כ-20-24 קציצות, מושלם להגשה של 4-6 אנשים.

זמן הכנה: צפו להקדיש כ-45 דקות מההתחלה ועד הסוף.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הבינוני. זה לא מדע טילים, אבל זה יגרום לך להרגיש כמו קוסם מטבח.

טיפים:

התכוננו לצלול לתוך צלחת של קציצות עדשים בציר תפוזים אלה – טוויסט מענג למנה קלאסית משביעה ומזינה כאחד!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות