חיפוש

מתכון לקציצות עוף מלוחות ברוטב צהוב עם סלרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לקציצות עוף מלוחות ברוטב צהוב עם סלרי

מקורו במטבחים התוססים של דרום מזרח אסיה, המתכון הזה לקציצות עוף ברוטב צהוב עם סלרי הוא פיוז'ן מענג של טעמים ומרקמים. התבלינים הארומטיים, חלב הקוקוס הקרמי וקציצות העוף העדינות מתאחדות בריקוד הרמוני של טוב מלוח. מנה זו מציעה איזון של חלבון, סיבים וחומרים מזינים חיוניים, מה שהופך אותה לאפשרות ארוחה בריאה ומשביעה. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב או חושקים בארוחה ביתית מנחמת, קציצות העוף האלה בטוח ירשימו.

רכיבים:

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • ביצה 1
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס סלרי, פרוס
  • 1 קופסת (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף דבש
  • עלי כוסברה טריים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את העוף הטחון, פירורי הלחם, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הביצה, הכורכום הטחון, הכמון הטחון, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים בצורה אחידה.
  2. בעזרת ידיים נקיות, מעצבים את תערובת העוף לקציצות קטנות, בקוטר של כ-1 סנטימטר. מניחים אותם על צלחת או תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. במחבת גדולה או במחבת מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את כדורי העוף בקבוצות, ומקפידים לא להעמיס את המחבת. מבשלים כ-5-6 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהם מזהיבים ומבושלים. מעבירים את הקציצות המבושלות לצלחת ומניחים בצד.
  4. באותה מחבת מוסיפים סלרי פרוס ומאדים 2-3 דקות עד לריכוך קל.
  5. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס, רוטב הסויה והדבש. מערבבים היטב לאיחוד ומביאים את הרוטב לרתיחה עדינה.
  6. מחזירים את כדורי העוף המבושלים למחבת, מכניסים אותם לרוטב. הניחו להם להתבשל ברוטב עוד 5-7 דקות, תנו לטעמים להתמזג יחד.
  7. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במלח ופלפל במידת הצורך.
  8. לאחר שכדורי העוף מחוממים והרוטב הסמיך מעט, מסירים את המחבת מהאש.
  9. מגישים את כדורי העוף והרוטב הצהוב חמים, מעוטרים בעלי כוסברה טריים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, החליפו את רוטב הסויה בתמרי או קוקוס אמינו.

כדי להפוך אותו ללא גלוטן, השתמש בפירורי לחם או שקדים ללא גלוטן במקום בפירורי לחם מסורתיים.

יתרונות תזונתיים:

  • עוף טחון מספק חלבון רזה והוא נמוך יותר בשומן בהשוואה לבשרים אחרים.
  • הכורכום עשיר בכורכומין, נוגד חמצון רב עוצמה בעל תכונות אנטי דלקתיות.
  • סלרי עשיר בסיבים ובוויטמינים, במיוחד ויטמין K ואשלגן.
  • חלב קוקוס מוסיף קרמיות תוך שהוא מציע טריגליצרידים בעלי שרשרת בינונית (MCT) לאנרגיה.

מנות: מתכון זה משרת 4 אנשים בנדיבות.

זמן הכנה: כ-45 דקות

רמת קושי: קל-בינוני

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם אפשר להוסיף ג'ינג'ר או לימון גרוס לתערובת העוף.
  • אם הרוטב סמיך מדי, אפשר לדלל אותו בעזרת נתז מרק עוף או מים.
  • כדי לחסוך זמן, אפשר להכין את קציצות העוף מראש ולשמור במקרר עד לבישול.
  • שאריות ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או להקפיא לאחסון לטווח ארוך יותר. מחממים בעדינות על הכיריים או במיקרוגל לפני ההגשה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות