יצירת קרקרים תוצרת בית ללא גלוטן היא הרפתקת מטבח מענגת ומתגמלת. הקרקרים האלה הם לא רק פינוק לבעלי רגישות לגלוטן אלא גם חטיף פריך ומלוח שכולם יכולים ליהנות ממנו. המתכון שאני עומד לחלוק נועד לייצר אצווה של קרקרים פריכים ומלאי טעם המושלמים לשילוב עם הגבינות, הממרחים האהובים עליך, או פשוט ליהנות בעצמם.
היופי של המתכון הזה טמון בפשטות שלו ובשימוש במרכיבים נגישים וללא גלוטן שמתחברים יחד ליצירת חטיף מזין ומשביע כאחד. עם זמן הכנה של כ-10 דקות וזמן אפייה של כ-15-20 דקות, יהיו לכם קרקרים ביתיים טעימים מוכנים תוך זמן קצר. הנה כל מה שאתה צריך כדי להתחיל:
איך להכין קרקרים ללא גלוטן? הרכיבים:
- 200 גרם קמח שקדים
- 1 כף זרעי פשתן טחונים (ארוחת זרעי פשתן)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת שום (לא חובה, לטעם)
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות שמן זית
- ביצה 1 גדולה
- שומשום, פרג או כל זרעים אחרים לציפוי (לא חובה)
שלבים להכנת קרקרים ללא גלוטן
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח השקדים, זרעי הפשתן הטחונים, המלח, אבקת השום (אם משתמשים), והסודה לשתייה.
- מוסיפים את שמן הזית והביצה לחומרים היבשים. מערבבים עד שנוצר בצק מלוכד. אם הבצק נראה יבש מדי, אפשר להוסיף כפית מים כדי לעזור לו להתאחד.
- מניחים את הבצק בין שני גיליונות נייר אפייה ומרדדים אותו לעובי של כ-3 מ"מ. שאפו לצורת מלבן כדי להפוך את הקרקרים לאחידים, אבל גם לצורה הכפרית בעבודת יד יש את הקסם שלה.
- הסירו את השכבה העליונה של נייר פרגמנט. אם תרצו, פזרו את החלק העליון של הבצק בשומשום, פרג או כל זרעים לבחירתכם, מהדקים אותם בעדינות לתוך הבצק.
- השתמשו בסכין או בחותכן פיצה כדי לחתוך את הבצק לריבועים קטנים או למלבנים, בהתאם להעדפתכם.
- מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שהקרקרים זהובים ופריכים.
- תנו לקרקרים להתקרר על תבנית האפייה למשך כ-10 דקות; הם ימשיכו להתפרך כשהם מתקררים.
- לאחר התקררות, שוברים את הקרקרים לאורך הקווים המחורצים ומגישים.
הקרקרים הביתיים הללו ללא גלוטן הם לא רק עדות לחדוות האפייה, אלא גם דרך נפלאה ליהנות מחטיף בריא ותוצרת בית ללא חומרים משמרים ותוספים שנמצאים בגרסאות שנרכשו בחנות. בין אם אתם חולקים אותם עם חברים או מתענגים עליהם בעצמכם, הקרקרים האלה בטוח יהפכו למרכיב עיקרי במטבח שלכם.