דרגו את המתכון
כרמית אלבק משתפת אותנו במתכון לשווארמה פרגיות .
אז מה בעצם צריך בכדי להכין מתכון שווארמה פרגיות?
- להכנת השווארמה-
- 8 פרגיות מפולטות ורצוי דקות (ללא עצמות)
- 4 כפות שמן זית
- כף גדושה של תבלין שווארמה
- כף גדושה של תבלין גריל עוף
- מלח לפי הטעם
- להכנת החומוס:
- 250 גרם גרגרי חומוס יבשים
- 250 גרם טחינה גולמית
- 4 שיני שום כתוש
- מיץ מחצי לימון
- 250 מ"ל מים – להוסיף בהדרגה עד שמתקבלת מידת סמיכות רצויה
- כפית מלח
- כפית פלפל
- אופן הכנת החומוס: טוחנים את מרכיבי החומוס במעבד מזון ומוסיפים תוך כדי מים עד ליצירת המרקם הרצוי.
- להכנת הטחינה –
- 250 גרם טחינה גולמית
- מים לפי מידת הסמיכות הרצויה
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כפית מלח
- 4 שיני שום כתוש
- להגשה –
- חופן צנוברים
- פטרוזיליה
אופן הכנה:
- מתחילים בהכנת משרה:בקערה שמים 4 כפות שמן זית,מוסיפים כף גדושה של תבלין שווארמה,כף גדושה של תבלין גריל עוף,מלח לפי הטעם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שמים את הפרגיות בתוך המשרה שהכנו למשך שעה.
- לאחר שעה שמים את השווארמה אחת על השניה בשכבות בתבנית או פיירקס חסין לחום למשך 45 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
- לאחר 45 דקות בודקים ואם מוכן מוציאים וחותכים לרצועות דקות, במידת הצורך להשאיר בתנור שימשיך להתבשל.
- הכנת גרגירי החומוס – להשרות במים עם כפית גדושה של סודה לשתייה במשך 24 שעות לפני ההכנה. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומבשלים בסיר גדול עם מים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מסירים את הקצף וממשיכים לבשל למשך כשעה, עד שהגרגרים רכים.
- אופן הכנת הטחינה: מערבבים את מרכיבי הטחינה בבלנדר מוט.
- הרכבת המנה – מורחים שתי כפות של החומוס בתנועות מעגליות על גבי צלחת ההגשה, מוסיפים את רצועות השווארמה והטחינה מעל ומפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה להגשה.
סרטון שמסביר את כל שלבי ההכנה של ארוחה שלמה של דג,סלט ומנה עיקרית:
סרטון עם מתכון לשווארמה פרגיות של חן במטבח: