מתכון לשורבה חריפה
מתכון לשורבה חריפה של נועם זיגדון:
נטלי אמידי משתפת אותנו במתכון לשורבה חריפה.
מצרכים:
מעט שום כתוש
4 כפות רסק עגבניות (בריכוז של28-30)
כף מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
4 כוסות מים חמימים
חבילת פסטה צדפות או פסטה טלפון
מתכונים נוספים:
מרק שורבה טריפולטאי מתכון של תומר תומס
סלט פסטה צבעוני משגע
מרק חרירה מרוקאי מתכון של תומר תומס
אופן הכנה:
1. בסיר מטגנים שום כתוש טיפה,מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים לסיר כוס מים חמימים,מרק עוף,פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה,מלח,פלפל שחור ומערבבים הכל עד להסמכה וא מוסיפים עוד 3 כוסות מים חמימים ,בודקים טעמים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים לסיר את הפסטה ומבשלים 7 דקות על אש גבוהה ועוד 10-12 דקות על אש בינונית(חשוב לערבב כל הזמן שלא ידבק) במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים .
4. לאחר 10-12 דקות בישול על אש בינונית,לבשל על אש נמוכה לדקות ספורות שוב לא לשכוח לערבב כל הזמן.