חיפוש

מתכון לשניצל הקלאסי והאהוב

שניצל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

שניצל הוא מאכל אהוב שמקורו באוסטריה, אך הוא זכה לפופולריות ברחבי אירופה ומחוצה לה בזכות המראה החיצוני הפריך והזהוב והפנים הרך והעסיסי שלו. מתכון שניצל קלאסי זה פשוט אך טעים, מה שהופך אותו מושלם לארוחה משביעה בכל יום בשבוע. בין אם מוגשת עם סחיטת לימון ובצד תפוחי אדמה או ממוקמת בין שתי פרוסות לחם לכריך שניצל, המנה הזו בטוח תהיה להיט בקרב בני משפחה וחברים.

רכיבים:
– 4 קציצות עגל , כ-150 גרם כל אחת (עובי 1 ס"מ)
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 100 גרם קמח לכל מטרה
– 2 ביצים גדולות
– 100 גרם פירורי לחם
– 100 מ"ל שמן צמחי (לטיגון)
– פלחי לימון, להגשה
– פטרוזיליה טרייה, לקישוט

שלבים:
1. הניחו כל קציצה בין שני יריעות נצמד והשתמשו בפטיש בשר או במערוך כדי לדפוק אותם בעדינות עד שהם בעובי של כ-0.5 ס"מ. מתבלים את שני הצדדים של הקציצות במלח ופלפל.
2. מקימים שלוש מנות רדודות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופה ואחת עם פירורי לחם.
3. מטפטפים כל קציצה בקמח, מנערים את העודפים.
4. טובלים את הקציצות המקומחות בביצים הטרופות, מוודאים שהן מצופות היטב.
5. מהדקים את קציצות הביצה לתוך פירורי הלחם, מוודאים שהם מצופים באופן שווה משני הצדדים. לחץ את פירורי הלחם בחוזקה על פני הקציצות כדי לעזור להם להיצמד.
6. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עד שמנצנץ.
7. מניחים בזהירות את הקציצות בלחם לתוך השמן החם, עובדים בקבוצות במידת הצורך כדי למנוע צפיפות יתר של התבנית.
8. מטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות ופריכות. השתמש במלקחיים כדי להפוך אותם באמצע הבישול.
9. לאחר הבישול מעבירים את השניצלים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
10. מגישים את השניצלים חמים, מעוטרים בפלחי לימון ופטרוזיליה טרייה.
11. תהנו מהשניצל הביתי שלכם עם הצדדים האהובים עליכם כמו סלט תפוחי אדמה או סלט מלפפונים לארוחה משביעה וטעימה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות