5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
מתכון שקשוקה ידידותי לילדים זה מתובל בעדינות, וכולל רוטב על בסיס עגבניות טעים, ביצים עלומות ומגע של גבינה. זה פשוט להכנה ויכול להיות פעילות בישול משפחתית מהנה.
השקשוקה לילדים ידידותית שלנו היא מנה המשלבת את הנוחות של רוטב עגבניות וביצים עם רק שמץ של תבלינים. זוהי ארוחה מושכת מבחינה ויזואלית שמושלמת לילדים ולמבוגרים כאחד. רוטב העגבניות העשיר, ביצי השמנת והגבינה המומסת יוצרים שילוב משביע שהוא גם מזין וגם טעים.
איך להכין שקשוקה לילדים – הרכיבים:
- 4 ביצים גדולות
- 1 קופסת עגבניות (400 גרם) חתוכות לקוביות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית פפריקה עדינה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית סוכר (לאיזון החומציות של העגבניות)
- 50 גרם גבינת צ'דר עדינה מגוררת
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה, לקישוט (לא חובה)
שלבים
- מחממים את שמן הזית במחבת טפלון גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהם נעשים רכים ומעט זהובים.
- מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד דקה עד לריח.
- מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות, הפפריקה, הכמון, הסוכר, המלח והפלפל השחור הטחון טרי. מערבבים היטב לאיחוד.
- מניחים לרוטב להתבשל כ-10-15 דקות, או עד שהוא מסמיך מעט.
- יוצרים בארות קטנות ברוטב בעזרת כף ומפצחים ביצה לכל באר.
- מכסים את המחבת ומניחים לביצים לצוף ברוטב העגבניות למשך כ-5-7 דקות, או עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים.
- מפזרים את גבינת הצ'דר העדינה המגוררת באופן שווה על החלק העליון של הכלי.
- מכסים שוב ונותנים לזה להתבשל עוד 2 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
- מסירים את המחבת מהאש, מקשטים בפטרוזיליה טרייה אם רוצים, ומגישים מיד.
תהנו מהשקשוקה הידידותית לילדים, מנה טעימה ומזינה שילדים יאהבו, וזו דרך מצוינת להכיר להם טעמים שונים.