חיפוש

מתכון לשקשוקה כרובית – גרסה מיוחדת וטעימה פיצוצים

מתכון לשקשוקה כרובית מדהימה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

שקשוקה כרובית היא טוויסט מענג למאכל המזרח תיכוני הקלאסי, המוכן באופן מסורתי עם ביצים עלומות ברוטב עגבניות ופלפל. בגרסה זו, הכרובית תופסת את מרכז הבמה, ומספקת בסיס לבבי ומזין. המתכון משלב פרחי כרובית עדינים עם רוטב עגבניות עשיר וארומטי, וביצים עלומות בצורה מושלמת, הכל מתובל בתערובת תבלינים המשרים טעם בכל ביס. זוהי ארוחה משביעה ומנחמת המושלמת לבראנץ' או לארוחת ערב.

מתכון שקשוקה כרובית שלנו הוא חגיגה של טעמים ומרקמים. הכרובית מוסיפה אגוזיות עדינה ונגיס עדין, בעוד רוטב העגבניות, המועשר בתבלינים, מספק רקע מלוח ומעט חריף. הביצים העלומות מעל מוסיפות קרמיות ועושר, ויוצרות מנה הרמונית מושכת חזותית וטעימה להפליא. זו ארוחה מנחמת שמביאה חמימות לשולחן שלך.

איך להכין שקשוקה כרובית – הרכיבים

  • 1 כרובית בינונית, חתוכה לפרחים קטנים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי (להתאים להעדפת התבלינים שלך)
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה או כוסברה, לקישוט (לא חובה)

שלבים

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומתאימה לתנור על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא הופך שקוף ומעט זהוב.
  3. מערבבים פנימה את השום הטחון, הכמון, הפפריקה ואבקת הצ'ילי. מבשלים עוד דקה עד שמריחים.
  4. מוסיפים את פרחי הכרובית למחבת ומאדים כ-5 דקות, ומאפשרים להם להשחים מעט.
  5. יוצקים פנימה את קוביות השימורים של העגבניות, כולל המיצים. מערבבים היטב לאיחוד.
  6. מתבלים את התערובת במלח ופלפל שחור גרוס טרי. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת ונותנים לו להתבשל במשך 15-20 דקות, או עד שהכרובית רכה.
  7. יוצרים בארות קטנות בתערובת העגבניות-כרובית בעזרת כף ופורצים ביצה לכל שקע.
  8. מכסים שוב את המחבת ונותנים לביצים לאלוק כ-5-7 דקות, או עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים.
  9. מסירים את המחבת מהאש, מקשטים בפטרוזיליה טרייה או כוסברה אם רוצים, ומגישים מיד.

תהנו שקשוקת הכרובית שלכם, מנה עשירה ומזינה המשלבת את הטוב הארצי של הכרובית עם התבלינים הארומטיים והביצים העלומות בצורה מושלמת. זו חוויה קולינרית מענגת שמנחמת ומספקת כאחד.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות