שקשוקה לבנה היא וריאציה מענגת של המנה המזרח תיכונית הקלאסית הידועה ברוטב המבוסס על עגבניות ובביצים עלומות.
במתכון זה, נחקור גרסה שמשמיטה את העגבניות ובמקום זאת בוחרת ברוטב שמנת ועשבי תיבול. התוצאה היא מנה עשירה ומנחמת עם ביצים עלומות ותערובת הרמונית של מרכיבים לבנים כמו גבינת פטה, שמנת ותרד. זוהי מנה רב-תכליתית המושלמת לבראנץ', לארוחת צהריים או לארוחת ערב נעימה.
מתכון השקשוקה הלבנה שלנו הוא מנה מנחמת ומפנקת. במקום רוטב העגבניות המסורתי, יש לנו רוטב קרמי ועשבי תיבול משיי וטעים. ביצים עלומות מוסיפות אלמנט קרמי ועשיר, בעוד שגבינת פטה ותרד מספקים עומק ורמז לרעננות. המנה הזו היא תערובת הרמונית של מרקמים וטעמים, מושלמת לכל אירוע.
איך להכין שקשוקה לבנה – הרכיבים:
- 4 ביצים גדולות
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 200 גרם תרד טרי, קצוץ
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 200 מ"ל של שמנת כבדה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- פטרוזיליה או שמיר טריים, לקישוט (לא חובה)
שלבים
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומתאימה לתנור על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא הופך שקוף ומעט זהוב.
- מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד דקה עד לריח.
- מוסיפים את התרד הקצוץ למחבת ומאדים עד שהוא נבול, כ-2 דקות.
- יוצקים פנימה את השמנת הכבדה ומביאים אותה לרתיחה עדינה.
- מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת ומערבבים עד שהיא נמסה לתוך הרוטב הקרמי.
- מתבלים את הרוטב באורגנו מיובש, טימין מיובש, מלח ופלפל שחור גרוס טרי. מערבבים היטב לאיחוד.
- יוצרים בארות קטנות בתערובת הקרמית בעזרת כף ומפצחים ביצה לכל באר.
- מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ואופים ב-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) במשך כ-10-15 דקות, או עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים.
- מוציאים את המחבת מהתנור, מקשטים בפטרוזיליה טרייה או שמיר אם רוצים, ומגישים מיד.
תיהנו מהשקשוקה הלבנה שלכם, מנה עשירה ומפנקת המושלמת לבראנץ' נינוח או לארוחת ערב נעימה.