5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
שקשוקה עם תפוחי אדמה, כבר ניסיתם? שקשוקה תפוחי אדמה היא טוויסט מענג למאכל הצפון אפריקאי והמזרח תיכוני המסורתי הידוע ברוטב העגבניות והפלפל החריף שלו, ביצים עלומות השוכנות בתוכו.
גרסה זו מציגה תפוחי אדמה, ומוסיפה אלמנט מנחם לבבי שהופך את המנה לארוחה משביעה עוד יותר. מושלם לבראנץ', לארוחת ערב או לכל זמן ביניהם, שקשוקה תפוחי אדמה זו מביאה חמימות ותיבול לשולחן שלך, ומזמינה אותך לצלול לתוך הטעמים והמרקמים העשירים שלה. בואו נצא למסע קולינרי שעושה כבוד לקלאסיקה תוך אימוץ חידוש טעים.
איך להכין שקשוקה תפוחי אדמה?
- 500 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל אדום, חתוך לחתיכות של 2 ס"מ
- 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי (להתאים לפי הטעם)
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
- גבינת פטה מפוררת (לא חובה, להגשה)
- לחם פריך חם (להגשה)
שלבים:
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב, כ-10 דקות.
- מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והפלפל האדום. מבשלים עד שהירקות מתרככים, כ-5 דקות.
- מערבבים פנימה את השום הטחון, הכמון, הפפריקה ופתיתי הצ'ילי. מבשלים עוד 2 דקות עד שמריחים.
- יוצקים פנימה את קוביות השימורים של העגבניות יחד עם המיץ שלהן. מתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות, או עד שתפוחי האדמה מבושלים לחלוטין.
- בגב של כף יוצרים ארבע בארות בתערובת. פורצים ביצה לכל שקע.
- מכסים את המחבת ומבשלים עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים, כ-5-7 דקות.
- מסירים מהאש. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה וגבינת פטה מפוררת, אם משתמשים.
- מגישים מיד עם לחם חם ופריך לטבילה ברוטב ובחלמונים.
המתכון הזה לשקשוקה תפוחי אדמה הוא מנה מנחמת וחזקה שמזמינה אתכם לחקור את מעמקי הטעם בכל ביס. תיהנו מתערובת התבלינים, הלבבות של תפוחי האדמה והעושר של ביצים עלומות בצורה מושלמת, הכל ביחד במחבת אחת.